De bewoner is de dupe

Wij constateren dat bij het vervangen van oude luchtverwarmingsinstallaties nog al eens verkeerde keuzes worden gemaakt.

Geplaatst door: Brink Climate Systems

De bewoner is de dupe van uit onkunde genomen beslissingen.

De bewoner is de dupe van uit onkunde genomen beslissingen.

Als bewoner wil je gezond en comfortabel wonen.
Wij constateren dat bij het vervangen van oude luchtverwarmingsinstallaties nog al eens verkeerde keuzes worden gemaakt. Niet het wooncomfort geeft de doorslag maar de installateur laat zich alleen leiden door de hoogte van de investering. Is dit onkunde of worden verkeerde prioriteiten gesteld? In elk geval is het resultaat dat de bewoner inlevert op wooncomfort.

Voorkom hinderlijke luchtstroom
Vanaf midden jaren tachtig van de vorige eeuw zijn veel voor in die tijd goed geïsoleerde seriematig gebouwde woningen voorzien van een luchtverwarmingsinstallatie. Dit in combinatie met ventilatie met warmteterugwinning en een geiser voor de warmwater levering. Door onze jarenlange ervaring met de toepassing van luchtverwarming in vrijstaande woningen wisten wij als geen ander dat een hinderlijke luchtstroom moest worden voorkomen. Daarom zijn deze installaties voorzien van een z.g. comfortregeling. Deze comfortregeling zorgt ervoor dat de toegevoerde lucht altijd een paar graden warmer is dan de ruimtetemperatuur, ook tijdens het gebruik van de badkamer. Deze regeling is door de bewoner aan en uit te zetten via de thermostaat.

Het vertrouwde wooncomfort behouden
Veel van deze "oude" installaties moeten nog worden vervangen. Wij adviseren de toepassing van de speciaal daarvoor door ons samengestelde combinatie, bestaande uit een moderne Elan luchtverwarmer, een Renovent Excellent ventilatietoestel in combinatie met een Brink HRE cv-ketel met comfortregeling. Met deze combinatie is de bewoner verzekerd van een energiezuinige installatie en behoud van het vertrouwde wooncomfort.

Onderschat het belang niet
Helaas wordt het belang van de comfortregeling nog al eens onderschat. De keuze valt op een eenvoudig cv-toestel waarmee het niet mogelijk is deze regeling te maken of de regeling werkt niet bij warmwatergebruik. Er kan dan geen warmte worden toegevoerd aan de circulerende lucht met het gevolg dat tocht wordt ervaren. Je wilt dat zelf toch ook niet, dat als je dochter 's avonds onder de douche staat, jij dat voelt doordat de comfortregeling in die situatie niet werkt?

Laat de bewoner niet de dupe worden van een ondoordachte keuze, ga voor wooncomfort.

Bedrijvengids Geplaatst door
Brink Climate Systems

Brink Climate Systems

R.D. Bugelstraat 3, 7951 DA  STAPHORST

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.