Appartementen eigenaren ontdekken de opsluitbanden voor afwerkingen

Bent u eigenaar van een appartement, dan wilt u natuurlijk het beste resultaat als u iets rond uw appartement gaat verbouwen.

Gepubliceerd: 10 juli 2020

Heeft u bijvoorbeeld plannen om een betonnen garage-oprit te gaan aanleggen of een tuinterras met tuinhuisje of iets soortgelijks, dan moet deze verbouwing van topkwaliteit zijn. Een betonnen fundering van opritten, terrassen en tuinhuizen of schuttingen moet tegen een stootje kunnen. Om dit te garanderen, zo hebben eigenaren van appartementen ontdekt, kunt u perfect gebruikmaken van mooie opsluitbanden en kwalitatief betrouwbare betonpoer. Maar wat zijn dit eigenlijk voor soort bouwaccessoires en welke voordelen hebben ze bij een verbouwing?

Betonpoeren en opsluitbanden: wat zijn dit precies voor hulpmiddelen?

Een betonpoer is een sterke ondersteuning die gebruikt wordt bij funderingen en ervoor zorgt dat overkappingen, schuttingen, tuinhuisjes en soortgelijke bouwwerken rotsvast blijven staan. Betonpoeren zorgen ervoor dat als er druk (zoals windkracht of gewicht) wordt uitgeoefend op het bouwwerk waarin ze verbonden zijn, die druk evenredig wordt verdeeld over het grondoppervlakte. Net zo belangrijk is de opsluitband. Dit zijn massieve betonnen randen, die toegepast worden om een scheiding aan te brengen in de tuin. Maar ook dienen ze voor het op hun plek houden van bestrating, zoal een terras dat van bakstenen of steentegels is gemaakt. De betonband voorkomt verzakking en het los gaan zitten van de stenen die door de opsluitband worden omgrensd.

Voordelen te over!

Betonpoeren en opsluitbanden hebben allebei significante voordelen voor wie plannen heeft om zijn appartement te verfraaien. Betonpoeren zorgen voor een hoop extra veiligheid doordat ze het wegwaaien van schuttingen of beschadigde tuinhuisjes voorkomen. Met name het voorkomen van schade is een belangrijk facet van betonpoeren. En natuurlijk is ook de veiligheid van uzelf en omwonenden gediend met stevig verankerde schuttingen, tuinhuisjes en of een dakterras in de tuin.
Een opsluitband is vooral praktisch. Ze kunnen worden ingezet om een robuuste en sierlijke afscheiding in de tuin mee te maken. Het oog wil wat, terecht, maar de opsluitband heeft nog meer te bieden. Zo houden ze complete terrassen bij elkaar en voorkomen verzakking. Stel dat het dagenlang achtereen regent, dan is er een risico op het wegspoelen van grond onder uw terras. Door een opsluitband rond een terras of tuinperk te plaatsen, voorkomt u dat de grond kan wegspoelen en kan er geen vervelende schade ontstaan. Een mooie bijkomstigheid is dat een opsluitband in de tuin er stoer en eigentijds uitziet!

Ontdek meer bij: Sierbetononline.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.