Condensors

Condensors hebben vaak veel te lijden door het vele vuil dat in de omgevingslucht zit (bladeren, pollen, stof etc.). De condensors raken daardoor vervuild en verliezen hun rendement. Dit kan leiden tot storingen en een onnodig hoog energieverbruik.

Geplaatst door: C&R Group

Condensor reinigen

Door de condensors regelmatig te laten reinigen kan men veel problemen voorkomen en blijft het rendement van de installatie behouden. De condensors worden meestal gereinigd aan het begin van het koelseizoen om zo ook de warmere dagen probleemloos door te komen. Door de agressieve samenstelling van de vervuiling gaan de lamellen corroderen en zelfs verteren. Dit veroorzaakt oxidatie van de lamellenblokken en verlies van het warmte-wisselend vermogen.

Condensor coaten

Hieronder een voorbeeld van vervuiling en corrosie in de lamellen van een condensor. Rechts ziet u dezelfde lamellen na een grondige specialistische reiniging.

  

Om dit probleem tegen te gaan kan C&R de lamellen voorzien van de speciale C&R Air Fin Coating. Deze zeewaardige coating wordt op plaatsen gebruikt waar installaties veel te verduren hebben  (bijvoorbeeld in kustgebieden met zilte lucht en in gebieden met veel industrie of verkeerswegen (waar dus veel fijnstof in de lucht zweeft). Door het aanbrengen van onze coating direct na het reinigen, is uw kostbare installatie veel beter beschermd tegen deze schadelijke omgevingsfactoren van buitenaf en hecht vuil minder snel aan. De warmtegeleiding van de coating is van dien aard dat het de warmteoverdracht niet aantast.

Wanneer u een condensor laat reinigen en/of coaten wordt uw installatie opgenomen in ons bestand. U krijgt dan op gezette tijden automatisch een bericht waarin u geadviseerd wordt om tijdens het periodieke onderhoud de fysieke toestand van de lamellen te laten beoordelen. C&R ontzorgt u zoveel mogelijk, zodat uw installatie optimaat blijft fuctioneren. In sommige situaties, waarin installaties meer dan normale belasting moeten doorstaan, kan het nodig zijn jaarlijks te inspecteren. De installatie wordt na behandeling voorzien van een duidelijke sticker waarop de laatste behandeldatum is af te lezen.

Bedrijvengids Geplaatst door
C&R Group

C&R Group

Nijverheidstraat 4, 4261 TK  Wijk en Aalburg

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.