De simpele oplossing tegen kalkaanslag

De technologie in de Big Green is niet nieuw en bestaat inmiddels een jaar of 10 en wordt al jaren toegepast in o.a. de Verenigde staten. Grote Amerikaanse Hotel en hamburger ketens maken er al jaren gebruik van.

Geplaatst door: Big Green

Hoe werkt het?

In het apparaat zitten twee filters. De filters passen in elkaar en zijn zo ontworpen dat het water door het eerste filter moet om bij het tweede filter te komen. Het eerste filter waar het water doorheen gaat is het actief koolfilter. Hier worden chemische stoffen, zware metalen, chloor en bezinksel uit het water gehaald.

Nadat het door de actief koolfilter heen is gegaan komt het water in het Greenguard filter, het filter dat zorgt dat kalkaanslag voorkomen wordt. In het Greenguard filter zit een materiaal dat ervoor zorgt dat mineralen gebonden worden tot kristallen waardoor ze aan elkaar gaan kleven. Niet meer aan apparaten, leidingen en je badkamer.

Je kranen, badkamer, warmwater apparatuur en leidingen blijven schoon en de hinderlijke kalkaanslag is na installatie van de Big Green geen probleem meer. De kalk gaat niet in de Big Green zitten maar blijft in het water aanwezig, alleen hecht het niet meer.

Het water bevat nog wel alle gezonde mineralen maar kalkaanslag is verleden tijd. Dit is meteen het belangrijkste verschil met een waterontharder. We zorgen dat het water gezond blijft en zelfs nog wat verbeterd door het actief koolfilter, maar zorgen ervoor dat de nadelen van hard water, namelijk de kalkaanslag wordt voorkomen.

Hard water is gezond, voor onze gezondheid kan het water niet hard genoeg zijn, het nadeel van hard water is kalkaanslag. We zorgen er voor dat we de aanslag voorkomen.

De installatie van het apparaat is meestal met een uur voor elkaar. Het apparaat past in de meterkast en heeft geen afvoer nodig. Gebruikt geen zout, stroom of chemicaliën.

Er zit nagenoeg geen onderhoud aan het apparaat. Je hoeft ook geen duur onderhoudscontract af te sluiten. Het enige wat je wel doet is een keer per jaar het actief koolfilter vervangen en een keer in de drie jaar het Greenguard ( kalk) filter. Het is daarom wel handig als het apparaat op een plek komt te zitten waar je hem een keer per jaar kunt openhalen.

Meer Weten?

https://big-green.nl/contact/

Bedrijvengids Geplaatst door
Big Green

Big Green

Julianaweg 141A, 1131 DH  Volendam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.