Deurintercom voor appartementen

Hoe moet je, als eigenaar of VvE, het juiste intercomsysteem kiezen?Hieronder wordt uitgelegd wat de mogelijkheden zijn en worden verschillende binnen- en buitenposten voorgesteld.

Geplaatst door: Came Benelux

Hoe deurstation voor appartement kiezen?

De mogelijkheden van intercomsystemen zijn groot. Eerst en vooral kan je kiezen voor een audio- of camerafunctie

Bij een audio intercom zal de bewoner van het appartement via zijn binnenpost de bezoeker horen maar niet zien, bij een video-deurbel wel.

Een video of audio intercomsysteem bestaat steeds uit een deurbel (buitenpost) en een monitor (binnenpost). De buitenpost is één deurstation aan de gevel van het gebouw dat met alle bewoners van het appartement wordt gedeeld. De binnenpost is de monitor waar je zelf in jouw appartement de oproepen mee ontvangt. Dit model kunnen de appartementbewoners afzonderlijk kiezen.
-> Lees hieronder de mogelijkheden of bekijk hier direct het gamma van de marktoppers.

Keuzepunten die het soort deurintercom bepalen:

 • Nieuwe installatie of vervanging van bestaand systeem
 • Enkel deurbellen of geïntegreerd codeklavier of transponderlezer
 • Standaard of anti-vandaaluitvoering
 • Geluidskwaliteit
 • Beeldkwaliteit
 • Design
 • In- of opbouwmontage
 • Mogelijkheid tot bediening vanop afstand
 • Gewenst besturingssysteem (X1, IP360, XIP, GSM of 200)

1) Welk deurstation kiezen

De voornaamste spelers bij het kiezen van een deurintercom zijn: design, modulariteit en de mogelijkheid om je oproepen op je smartphone te ontvangen wanneer je van huis bent.

A) DESIGN / UITVOERING

Als eindklant kies je natuurlijk ook voor wat je mooi vindt. De meeste van de voorgestelde deurtelefonen in dit artikel zijn zowel in het wit als in het zwart te verkrijgen. De MTM is bijvoorbeeld afgewerkt in geborsteld aluminium wat zorgt voor een zeer aantrekkelijk design.
Kies je voor de anti-vandaaluitvoering, dan is deze gemaakt uit zamak.
Meer lezen over de MTM deurintercom? Klik hier.

 

B) MODULARITEIT

Met modulariteit wordt de uitbreidbaarheid het deurstation bedoeld. De absolute topper op de markt qua modulariteit is de MTM van het merk CAME.
In zijn meest basisuitvoering bestaat deze simpelweg uit een audio of videofunctie met deurbellen per appartement. Maar het grote voordeel van deze deurintercom is dat hij uit te breiden is met een klavier en/of proximity lezer en/of digitale display.

Klavier en/of proximity lezer
Je hoeft zelf niet steeds je huissleutel mee te hebben, via een code laat je zo jezelf binnen. Heb je vaste bezoekers? Een maaltijdbezorger, mantelzorger of poetshulp? Met een toegekende transponder of code hoeven ze niet eerst aan te bellen en kunnen ze zo binnen.
Vertrouw je dit niet helemaal? Ga dan voor een intercomsysteem dat via de smartphone te bedienen is, zo bellen deze personen aan en kan je hen – ook wanneer je van huis bent - zelf gecontroleerd binnen laten via de app.

Digitale display
Deze digitale display is vooral bij grote appartementcomplexen interessant – hier kies je het gewenste appartement op het schermpje in plaats van dat er afzonderlijke toetsen per appartement voorzien worden. Deze optie is bijzonder plaatsbesparend.

Dankzij deze eigenschappen is de MTM zonder problemen uitstekend toe te passen in zowel nieuwe als bestaande en dus te vervangen situaties.

 

 C) BUITENSHUIS TE BEDIENEN

Er bestaan intercomsystemen die je vanop afstand kan bedienen. Dit wil zeggen dat je via een app de beelden of audio oproepen van je deurstation op je smartphone of tablet ontvangt en zo vanop afstand met de persoon aan de deur kan communiceren en de deur openen, waar je ook bent.

Dit is mogelijk bij alle video-deurbellen die een CAME-XTS als binnenpost hebben, en bij de MTM en Thangram buitenposten die werken op IP.

Voorbeelden wanneer deze functie handig is:

 • De postbode kan een pakje afleveren in de gang zonder dat je thuis hoeft te zijn (hij belt aan en jij opent vanop afstand);
 • Een gebroken been? Laat de verzorger binnen terwijl jij in de zetel blijft liggen;
 • Ben je op vakantie, komt iemand je kat eten geven maar geef je liever geen sleutel of code aan die persoon? Dan belt die eenvoudig aan en laat jij hem binnen via de app!

2) Welke deurmonitor kiezen

Wanneer het gemeenschappelijke deurstation van het appartementencomplex met een video-functie is uitgerust, kan jij als bewoner nog steeds zelf kiezen of je op jouw binnenpost ook een beeldscherm wil of niet.

Wanneer de deurintercom enkel een audio-module is (en dus geen camera heeft), zullen alle binnenposten van de verschillende appartementen zonder beeldscherm zijn.

Bovendien kan elke bewoner zelf zijn binnenpost kiezen, ongeacht de modelkeuze van zijn buurman. Deze moet enkel compatibel zijn de gekozen hoofdverbinding van de buitenpost (IP, X1,…).

 

A) Videomonitoren: Binnenpost met beeldscherm

Voorbeelden van binnenposten met beeldscherm zijn: XTS, AGATA, PERLA en FUTURA van het merk CAME.

Meer info over dit gamma video-deurintercomsystemen? Lees meer op de website

B) Binnenpost zonder beeldscherm 

De AGATA en de PERLA van CAME zijn 2 uitstekende binnenposten zonder scherm:

 

C) Binnenpost met hoorn

Een binnenpost kan voorzien zijn van een hoorn. Een voorbeeld hiervan zijn de AGATA of MITHO binnenposten van CAME. De AGATA is zowel met als zonder camerascherm te verkrijgen. Wanneer je voor het camerascherm kiest, heb je bovendien nog keuze tussen kleuren of zwart-wit weergave. 

Meer info over de AGATA video monitor? Klik hier.
Liever de AGATA binnenpost zonder scherm? Lees hier meer.


 

D) Binnenpost zonder hoorn

Voorbeelden van handsfree binnenposten zijn de XTS, PERLA en FUTURA van CAME:

 

Prijs deurintercom

De prijs van een deurintercom hangt ten eerste af van het gekozen model, maar voornamelijk van de samenstelling van het deurstation: het aantal deurbellen (appartementen), voorziening van een codeklavier of transponder lezer, standaard of anti-vandaaluitvoering, bij een video-deurintercom, kan je kiezen of het beeld in kleur of in zwart-wit wordt weergegeven.

-> Om je een indicatie te kunnen geven, kan je hier vrijblijvend een offerte aanvragen.

Deurintercom kopen?

Contacteer CAME Benelux voor een gepaste offerte of een verdeler in de buurt.

Bedrijvengids Geplaatst door
Came Benelux

Came Benelux

Zoning Ouest 7, BE-7860  Lessines

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Came Benelux
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.