Duurzame dilatatie systemen

FloorBridge maakt duurzame dilatatie systemen voor betonvloeren.

Geplaatst door: FloorBridge-Nederland

Wat is een vloerdilatatie?

Een dilatatie in een vloer is een vooraf bepaalde plaats waar de betonvloer kan bewegen zonder schade aan te brengen op een onbedoelde plaats.

Het is een voegconstructie die het mogelijk maakt, dat verschillende onderdelen van een gebouw onafhankelijk van elkaar kunnen krimpen of uitzetten. Dit noem je werking. De uitzetvoeg tussen twee constructiedelen maakt het mogelijk dat deze werking opgevangen word. Zo wordt voorkomen dat er bij opgebouwde spanningen door o.a. zettingen of temperatuurwisseling ongecontroleerde scheurvorming kan ontstaan.

Hoe ziet het voegprofiel er uit?

De vorm en afmetingen van de bewegingsvoeg zijn afhankelijk van de belasting, de intensiteit van belasting, de aard van de belasting (lijn belasting, puntbelasting, dynamische belasting enz.), de temperatuurverschillen, de weersomstandigheden etc., etc. Meestal maakt een constructeur een berekening, de keuze van het type, model en afmeting van het overgangsprofiel in de vloer.

Wat speelt ermee?

In de te kiezen vloervoegovergang wordt er niet alleen rekening met de technische specificaties, maar ook met andere omstandigheden van de ruimte waarin de voeg zijn functie vervult.

Denk dan bijvoorbeeld aan de intensiteit van het gebruik, hoeveel auto’s, vrachtauto’s of het type intern transport als sorteerwagentjes, palletpompwagens, vorkheftrucks, reachtrucks, al dan niet autonoom rijdend. En natuurlijk HHACP hygiëne voorschriften, bestendigheid tegen zuren, logen en autovloeistoffen als olie, benzine, maar vooral de vlakheid, roestvrij, weinig of geen onderhoud, het niet verstoren van inductieaansturing voor autonoom rijdende voertuigen, waterdichtheid, trillingvrij en duurzaamheid.

Techniek of praktijk?

Papier is geduldig, is een bekend spreekwoord. Praktijk is het bewijs, een ander. Veel is geleerd in de laatste decennia van de oplossingen die gebruikt zijn. Zo blijkt in de nieuwbouw vaak een prijs bepalend te zijn voor de voegovergang in plaats van de gebruikseisen. Dat betekent dat in de post onderhoud flink moet worden voorzien, los van alle ergernissen. De vaak metalen profielen, al dan niet met een rubber bewegingsgedeelte, zijn nooit zo vlak in te bouwen als nodig is. Metaal en beton zijn nu eenmaal verschillende producten en heel lastig samen volkomen vlak te slijpen. Er ontstaat dus een “aanrijd” moment.

Mensen in de praktijk weten dat dit uiteindelijk zal leiden tot kromme profielen, kapotte beton vloeren / aansluitingen, onnodige trillingen, schade aan intern transport, slechte werkomstandigheden als rugklachten bestuurders en omgevingslawaai voor andere medewerkers. Kortom tot efficiëntieverlies en kosten verhoging.

Metaalvrije oplossing!

In 2010 is een disruptieve oplossing door twee innovatieve ondernemers uit de praktijk bedacht. Vervolgens getest in hun eigen praktijk en gepatenteerd. Een nieuwe State of the Art fabriek is gebouwd die sinds 2012 deze unieke high tech dilatatieprofielen op de markt brengt. Ze zijn gemaakt van polymeerbeton met carbon fiber wapening. Je kunt ze volkomen vlak inbouwen én vlakslijpen in de betonvloer. Ze zijn onnoemelijk sterk en duurzaam bovendien roesten ze niet, zijn ze waterdicht en volledig constructief verlijmd, waardoor ze kunnen ze niet verbuigen.

Meer weten?

- Voor Industrie en Parkeergarages;
- Pleisters plakken is nu verleden tijd.

Bent u op zoek naar een voegrenovatie met een slimme inbouwmethode, met weinig down time, met gering sloopwerk, met een lange levensduur en een lage afschrijving, neem dan contact met ons op.
Kijk dan eens op: www.floorbridge-nederland.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
FloorBridge-Nederland

FloorBridge-Nederland

Maalderij 1, 2913 LZ  Nieuwerkerk aan den IJssel

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.