Liftinstituut Safety Awards 2018

Liftinstituut reikt jaarlijks Safety Awards uit aan lifteigenaren en liftonderhoudsbedrijven met veel goedgekeurde liften en weinig keuringspunten. Dit jaar gingen de prijzen onder andere naar Astralift.

Geplaatst door: Astralift

Safety Award

Het uitreiken van de awards en de aanmoedigingsoorkondes is inmiddels een goede traditie. Liftinstituut-directeur John van Vliet: “De Safety Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de beheerder of eigenaar van liftinstallaties bij wie tijdens de liftkeuringen de minste tekortkomingen worden vastgesteld. Hetzelfde geldt voor het liftonderhoudsbedrijf dat de award ontvangt. Er wordt op drie punten beoordeeld: het aantal afgekeurde liftinstallaties, het aantal keuringsrapporten met opmerkingen en het aantal goedkeuringen zonder opmerkingen.”

“De aanmoedigingsoorkondes worden uitgereikt aan het liftonderhoudsbedrijf en de eigenaar/beheerder met de beste prestaties als het gaat om het verminderen van het aantal afgekeurde liftinstallaties en het aantal keuringsrapporten met opmerkingen.”

De winnaars van de Aanmoedigingsoorkondes waren verrast. Werner Zwaan, head of technical management bij Savills Nederland: “Onze focus ligt op het in goede conditie houden van vastgoed en daar waar nodig dit te verbeteren. Veiligheid en beschikbaarheid van de liften is daarbij heel belangrijk. Deze aanmoedigingsprijs is voor ons een mooie bevestiging dat die aandacht ook echt wat oplevert.”

Liftonderhoudsbedrijf Astralift in Bleiswijk steeg met maar liefst veertien plekken op de lijst en verdient daarom dit jaar de Aanmoedigingsoorkonde. Het aantal afgekeurde liftinstallaties daalde met 30%. Het aantal keuringsrapporten zonder opmerkingen steeg van 21 naar 30%. “Deze heb ik niet zien aankomen”, zegt Leon de Haan, directeur service bij Astralift. Toch is De Haan ook kritisch: “Ik vind de scores nog te hoog. Ons uitgangspunt voor afkeur is nul procent en dat weet iedereen binnen het bedrijf.”

Liftinstituut

Liftinstituut is de toonaangevende keuringsinstantie, gespecialiseerd in liften, roltrappen, gevelonderhoudsinstallaties, hoogwerkers en andere installaties voor verticaal transport. Jaarlijks keuren de inspecteurs duizenden installaties voor gebouweigenaren en -beheerders. Ook zorgt Liftinstituut er via certificering voor dat tientallen fabrikanten wereldwijd een nieuw of aangepast product of onderdeel veilig in de markt kunnen zetten.

Door niet alleen te keuren en te certificeren maar juist ook kennis te delen via publiekscampagnes, seminars en opleidingen, vormt Liftinstituut een verbindende schakel in veiligheid. Voor vele nationale en internationale overheden en koepelorganisaties is Liftinstituut dé gesprekspartner voor lift- en roltrapveiligheid.

Bedrijvengids Geplaatst door
Astralift

Astralift

Prismalaan West 23, 2665 PC  Bleiswijk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.