Luchtbehandelingskasten reinigen

Het periodiek onderhouden van uw luchtbehandelingskasten en algemene luchtbehandelingssysteem is zeer belangrijk voor zowel de levensduur van uw installatie als voor het algemene binnenklimaat in uw pand.

Geplaatst door: C&R Group

Het belang van reiniging

Het “Sick Building Syndroom” waarover al vele jaren gesproken wordt, veroorzaakt vele klachten (circa 400.000 per jaar). Het merendeel van de klachten is gerelateerd aan de slechte luchtkwaliteit binnen gebouwen. Dit kan leiden tot een combinatie van symptomen waarbij de meest voorkomende irritatie aan ogen, neus en keel, huidirritatie of algehele gezondheidsproblemen zijn. Een en ander kan leiden tot een hoger ziekteverzuim en verslechtering van het werkklimaat.


Luchtbehandelingskasten zijn als het ware de longen van een gebouw. Via de luchtbehandelingskasten wordt het gebouw voorzien van frisse lucht. Het is daarom van het grootste belang dat deze in optimale conditie verkeren. Een goede hygiënische conditie van de luchtbehandelingskast zorgt ervoor dat de toevoerkanalen minder snel vervuilen en dat de werkruimtes schoner blijven. Bovendien heeft de luchtbehandelingskast op deze wijze een langere technische levensduur.

Door microbiologisch onderzoek van de luchtkwaliteit in de luchtbehandelingskast en in de werkruimtes kan worden beoordeeld of er een reiniging moet plaatsvinden. Dit traject verzorgen wij geheel in samenwerking met een geaccrediteerd laboratorium. U krijgt dan een duidelijk en overzichtelijk rapport, ondersteund met foto’s.

Wij reinigen uw luchtbehandelingskast met de grootste zorgvuldigheid:

– We demonteren en her monteren de kast.
– We reinigen de koel- en verwarmingsbatterijen.
– We reinigen en controleren de kleppen- en ventilatorsecties.
– We reinigen de druppelvangers.
– We reinigen en controleren de afvoer ten behoeve van condens lekbakken.
– We reinigen/zuren de bevochtigingssecties.
– We desinfecteren de hele kast na reiniging.
– We brengen rapportage uit van de status van de LBK.
Ook kunnen wij periodiek voor u de filters vervangen. Vanwege de grote aantallen filters die wij inkopen kunnen wij zeer scherpe prijzen krijgen van de filterfabrikanten. Uiteraard profiteert u daar ook van!

De installatie wordt na behandeling voorzien van een duidelijke sticker waarop de laatste behandeldatum is af te lezen.

Wij verzorgen ook de complete renovatie van luchtbehandelingskasten, voor meer informatie klik hier.

Bedrijvengids Geplaatst door
C&R Group

C&R Group

Nijverheidstraat 4, 4261 TK  Wijk en Aalburg

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.