Slagboom voor appartementen

Je bent appartementeigenaar en je bent op zoek naar de perfecte afsluiting van je parking? Heb je hiervoor al aan een slagboom gedacht? We sommen de voordelen van een slagboom en de bedieningsmogelijkheden ervan hieronder voor je op:

Geplaatst door: Came Benelux

Voordelen van een slagboom:

  • Enkel toegankelijk voor de bewoners
  • Geen wildparkeren
  • Bedienbaar vanop afstand (je hoeft niet uit je auto)
  • Algemene controle


Een slagboom zorgt ervoor dat enkel zij die recht hebben op de parkeerplaatsen er gebruik van kunnen maken en de parkeerplaatsen van de bewoners niet ingenomen worden door derden.

De meest voorkomende bedieningswijze is dat iedere bewoner een handzendertje krijgt om deze slagboom te kunnen openen en sluiten. Maar naast zendertjes zijn er ook andere handige oplossingen die de toegang tot de parking kunnen vereenvoudigen en versnellen, zonder dat je uit je auto hoef te komen.

Mogelijke bedieningen van de slagboom:

1. Afstandsbediening
Elke bewoner krijgt een afstandsbediening (zendertje) zodat ze de slagboom vanuit de auto kunnen openen en sluiten. Ontdek hier de mogelijke zenders.

2. Kaart- of badgelezer
In plaats van een zendertje, kan je ook gebruik maken van een kaart- of badgelezer. Deze scan je handmatig aan de slagboomconsole bij het binnen- of buitenrijden. Bekijk hier de verschillende soorten lezers.

 

3. Codeklavier
Via een code kan je de slagboom opensturen. Dit kan éénzelfde code zijn voor iedereen, maar je kan de toegang ook veiliger maken door een toegangscontrolesysteem te integreren.

In dat geval krijgt iedereen een afzonderlijke code. Zo kunnen ook mantelzorgers of poetshulpen zichzelf binnen laten – maar dan enkel tijdens vooraf ingestelde uren.
Meer over toegangscontrole lees je verder in dit artikel.
Bekijk hier de codeklavieren van CAME.


4. Bluetooth-lezer
Een bluetooth lezer maakt contact met je gsm. Van zodra hij de bluetooth van je gsm registreert, opent hij vanzelf de slagboom. Je hoeft hiervoor je gsm niet uit te halen of ergens op de klikken.
Ontdek hier de beschikbare high-end bluetoothlezers.

 

5. Lange afstandslezer
Op dezelfde manier als een kaart-of badgelezer, kan je gebruik maken van een langeafstandslezer. Je plaatst je kaart of badge op de voorruit van je auto en een antenne naast de slagboom herkent je vanop 10m afstand en opent de slagboom zonder dat je zelf iets moet doen. Ontvang hier meer info.


6. Kentekenherkenning
Een kentekencamera herkent je kenteken of nummerplaat en verleent op basis hiervan de toegang. Meestal is het de conciërge die de nummerplaten in het systeem beheert. Vraag hier meer info aan.


7. GSM-module
Een slagboom kan voorzien zijn van een GSM-module. Hier bevat de slagboom een SIM-kaart die de telefoonnummers van de bewoners van het appartementsgebouw kent.
Van zodra een van deze gekende nummers belt naar de slagboom, herkent die het nummer en wordt de slagboom geopend.  Ontvang hier meer info.


8. Slagboom met intercom
Via een intercom aan de console van de slagboom kunnen bezoekers steeds bellen en kan jij vanuit je binnenpost de toegang verlenen of weigeren. Via de MTM GSM intercom, kan je bovendien zelf ook toegang krijgen door naar de binnenpost te telefoneren, deze stuurt vervolgens een openingscommando naar de slagboom. Vraag hier meer info aan.

 

Welke slagboom voor appartementen?

De ideale slagboom voor residentiële toepassingen zoals een parking van een appartementsgebouw, is CAME’s GARD 4.

Deze slagboom dekt breedtes tot 3,75 meter en dankzij het knipperlicht op de console en de ledverlichting op de boom, is hij steeds goed zichtbaar in het donker.

Deze slagboom kan aan verschillende toegangscontrolesystemen aangesloten worden.

Prijs slagboom

De prijs van een slagboom hangt voornamelijk af van de manier waarop hij bestuurd zal worden. Voor een gedetailleerde prijsofferte, klik hier.

Hoe stel ik de toegangsrechten in?

Sommige van de genoemde bedieningsmogelijkheden kunnen gecombineerd worden met CAMEs toegangscontrolesysteem. Hierin kunnen toegangsrechten gedetailleerd worden ingesteld.

Voorbeeld: Bewoners zullen altijd toegang hebben, maar de poetsvrouw bijvoorbeeld enkel op woensdag van 9u t.e.m. 15u.

CAME’s ACS01 laat toe om al deze tijdsinstellingen eenvoudig online via de webpagina te programmeren. Zo kan de poetsvrouw steeds binnen tijdens haar werkuren en hoeft er niemand aanwezig te zijn om haar binnen te laten.

Werkt een slagboom ook bij stroomuitval?

Als je een slagboom hebt die voorzien is van een noodstroombatterij, dan werkt deze ook wanneer de stroom uitvalt, tot de uitputting van de batterij.

Er kan ook ingesteld worden dat bij stroomuitval de batterij de slagboom open stuurt, en deze open laat staan tot als de normale spanning terug is.

Elke slagboom kan je ook steeds handmatig ontgrendelen met een ontgrendelingssleutel.

Slagboom voor professioneel gebruik

Heeft u een slagboom nodig voor de toegang tot uw bedrijfsparking? Dan is de GARD PX de perfecte oplossing. Deze slagboom is speciaal ontworpen voor intensief gebruik wanneer een snelle opening en sluiting van de doorgang cruciaal is.
Daardoor is deze slagboom ideaal toepasbaar op drukke parkings en is deze perfect te integreren in een compleet parkeersysteem.

Andere mogelijkheden om je parking af te sluiten:

Een slagboom is een ideale manier om een parking af te sluiten voor privé-gebruik, maar het is niet de enige oplossing. Je kan ook kiezen voor een schuif- of draaihek, verzinkbare palen of parkeerbeugels. Contacteer CAME voor meer info, klik hier.

Bedrijvengids Geplaatst door
Came Benelux

Came Benelux

Zoning Ouest 7, BE-7860  Lessines

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Came Benelux
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.