Vereniging van Eigenaren (VvE)

Bewoners van een appartementencomplex delen een gemeenschappelijke parkeerruimte met de medebewoners.

Geplaatst door: Xpark

Parkeersysteem voor VVE's

Hoewel het gebruik van een parkeerruimte gemakkelijk lijkt, zorgt het meer dan eens voor discussies tussen het bestuur en leden van een VvE. Het grootste probleem zit vaak in het aantal parkeerplaatsen. Elk appartement heeft vaak recht op één parkeerplaats, maar inwoners beschikken vaak over meerdere auto’s die ze op de gemeenschappelijke ruimte willen parkeren. Het zorgt voor frustratie als alle parkeerplaatsen vol staan en u uw auto nog moet parkeren.

Gebrek aan parkeerruimte
Het gebrek aan parkeerruimtes wordt de komende jaren alleen maar groter. Huidige appartementen worden qua parkeerruimte ingericht op de toekomst. Volgens trendwatchers zijn er veel minder autobezitters in de toekomst en is de deelauto in opmars. Wooncorporaties en autofabrikanten bieden steeds vaker al een zuinige elektrische deelauto aan bij de koop/huur van een appartement. In de bouw van een complex wordt er dus niet ingespeeld op de huidige situatie om parkeerruimte te vergroten, maar wordt juist verkleind.

Speedgate met kentekenherkenning
Om het (toekomstige) probleem op te lossen kan er nagedacht worden over toegangspoorten. Dit kan door een slagboom, poller of speedgate. Een speedgate biedt niet alleen de functies van een toegangscontrole, maar ook algehele beveiliging door het grote hekwerk. Zo komen er ook geen vreemde bezoekers op de gemeenschappelijke parkeerrruimte. Een speedgate werkt vaak met een afstandsbediening, maar kan ook worden uitgerust met een camera en kentekenherkenning. De software van Elpar rondom de kentekenherkenning is erop gericht om bijvoorbeeld alleen geregistreerde kentekens door te laten. Zo heeft u altijd controle over wie er op uw parkeerruimte parkeert.

De combinatie van een speedgate en een kentekencamera wordt vaak gemaakt, maar wij worden graag door u uitgedaagd om mee te denken met uw parkeerprobleem en daaropvolgend een innovatieve oplossing te creëren. Heeft u vragen over de parkeeroplossingen van Elpar bij uw parkeerprobleem binnen de VvE? Neem dan vrijblijvend contact.

Bedrijvengids Geplaatst door
Xpark

Xpark

H.J.E. Wenckebachweg 80, 1114 AD  Amsterdam-Duivendrecht

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.