Woning winterklaar maken: 3 tips

Het is volop herfst en voor we het weten alweer winter. Inbrekers worden actiever en ook beslaan uw ramen mogelijk vaker aan de buitenkant. En waar komt die tocht ineens vandaan? Hoe maakt u uw woning klaar voor de koude, donkere dagen? Drie tips!

Geplaatst door: Ploeg Kozijnen

1. Preventief beveiligen

Misschien hebt u er weleens van gehoord; de kerntrekmethode. De meest voorkomende inbraakmethode van de afgelopen jaren.

Om te voorkomen dat een inbreker een schroef in de cilinder van uw deur draait, plaatst u deurbeslag met kerntrekbeveiliging. Deze kerntrekbeveiliging is geplaatst achter het schild. Het schild zit vanaf de binnenzijde met drie bouten vast aan het buitenschild. Hierdoor is er te veel kracht nodig en kan de cilinder er niet worden uitgetrokken.

Het deurbeslag met kerntrekbeveiliging (met Politiekeurmerk Veilig Wonen) is ook preventief: de inbreker ziet van een afstand dat uw deur beveiligd. Dit geeft hem of haar het signaal dat u hebt nagedacht over uw veiligheid. Reden genoeg om uw woning over te slaan, omdat de inbreker er waarschijnlijk van uitgaat dat dan ook de rest van uw woning goed beveiligd is. Voor ramen bestaan er diverse manieren om inbrekers te weren, zoals een sluiting op meerdere punten en een raamkruk die met een sleutel afsluitbaar is.

2. Zorg voor condens (ja, echt)

Ook het ontstaan van condens aan de buitenkant van ramen is typisch voor het najaar. Maar wat veel mensen niet weten, is dat dit juist een goed teken is! Het toont namelijk aan dat u goed isolerende beglazing heeft, én dat uw buitenraam dezelfde temperatuur heeft als buiten. 
Let op: heeft u condens in de binnenkant? Dat heeft dan waarschijnlijk te maken met het stijgen van de luchtvochtigheid in de woning door woonvocht (koken, douchen, uitgeademde lucht) en onvoldoende ventilatie. Blijf uw woning ventileren om condens aan de binnenkant van uw ramen te voorkomen. 

Vocht aan de buitenkant? Dat komt door de hoge isolatiewaarde van het toegepaste glas. Het ontstaan van condens vindt meestal ’s ochtends plaats door de lage buitentemperatuur in combinatie met een hogere vochtigheidsgraad. Bij het stijgen van de buitentemperatuur verdwijnt deze condens vanzelf. Hoe vervelend ook dat de condens uw zicht belemmert: het bewijst wel dat uw woning beschikt over prima isolerende beglazing.

Ontbreekt condens op de buitenkant van uw woning? Denkt u dan eens na over het beter isoleren van uw huis. Bijvoorbeeld met HR++ of Triple glas. Dan zit u er ’s winters ook nog eens extra warmpjes bij. En u houdt meer geld over voor de kerstaankopen, want uw energieverbruik daalt aanzienlijk.

3. Pak tocht aan

Het beter isoleren van uw woning heeft niet alleen invloed op uw energierekening en het ontstaan van (goede) condens, ook houdt u tocht buiten. En daarmee warmte binnen. Met tochtstrips of radiatorfolie voorkomt u al eenvoudig en betaalbaar de ergste tocht. Ventilatieroosters geven u daarbij tegelijkertijd de frisse lucht die u en uw woning nodig hebben, zonder dat u extreem moet stoken om warm te blijven. Bent u toch van plan uw kozijnen aan te pakken? Dan zorgen wij graag voor een brievenbus die extra tocht buiten houdt.

Meer weten over het weren van inbrekers en isoleren en ventileren van uw woning? Kijk op Ploegkozijnen.nl en kom direct in contact met een van onze adviseurs!

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Ploeg Kozijnen

Ploeg Kozijnen

Pesetaweg 45, 2153 PJ  Nieuw-Vennep

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.