tips en tricks over raamonderhoud

Geringe onderhoud zorgt voor een leven lang plezier.

Geplaatst door: Siegenia Group

Alle belangrijke raamfuncties worden bepaald door het beslag. Als het "hart" en de motor van het raam zorgt het voor effectieve inbraakwering, een blijvend hoog bedieningscomfort en bijzondere dichtheid. Daarom bestaat een SIEGENIA-kwaliteitsbeslag uit wel 80 inbouwonderdelen, die op een zeer kleine ruimte perfect samenwerken. Om te zorgen dat dit technische meesterwerk ook na vele jaren nog licht en veilig werkt, moet men bij het onderhoud op een paar dingen letten.

Beslagen


Om de lichtlopendheid en functionaliteit duurzaam te behouden, moet u de toegankelijke beweegbare beslagonderdelen minstens eenmaal per jaar met een siliconen- en zuurvrije olie behandelen. Daarbij kunt u ook meteen controleren of de vergrendelingselementen sporen van slijtage vertonen.

Dichtingen


De dichtingen van uw ramen moet u jaarlijks op juiste plaatsing en dichtfunctie controleren en extra met siliconenolie of talk invetten. Zo blijven ze langer in goede staat en soepel. Om de optimale dichtheid te behouden kan afhankelijk van de belasting na meerdere jaren een vervanging van de dichtingen noodzakelijk zijn.

Vleugels en kozijnenGebruik voor de reiniging een neutrale allesreiniger. Schoonmaakmiddelen met agressieve stoffen, oplos- of schuurmiddelen kunnen het oppervlak beschadigen. Aluminium of kunststof profielen moeten minstens eenmaal per jaar met een zachte spons en een beetje afwasmiddel worden afgewassen en gezeemd. Conserverende verzorgingsmiddelen geven de profielen extra bescherming tegen vuil en water. Houten oppervlakken moeten met speciale schoonmaakmiddelen worden schoongemaakt en met onderhoudsmiddel worden beschermd tegen weersinvloeden.

 

Raamgrepen


Raamgrepen kunnen na intensief gebruik losraken. Om ze weer te bevestigen, tilt u de afdekklep onder de greep op en draait u deze van de verticale naar de horizontale stand. Door het aanhalen van de daaronder liggende schroeven kan de greep weer goed bevestigd worden.

https://www.siegenia.com/nl/company/contact

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Siegenia Group

Siegenia Group

Ramgatseweg 15, 4942 VN  Raamsdonksveer

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.