Tips. Hoe bespaar je ruimte?

Als je in een appartement woont, moet je optimaal gebruikmaken van de ruimte. Denk aan slimme planken, multifunctionele meubels en een tv beugel.

Geplaatst door: Sloterop BV

Als je in een appartement woont, wil je vast zo effectief mogelijk gebruikmaken van de ruimte die je hebt. Dat betekent slim omgaan met de meubels die je plaatst. Een kamer oogt veel ruimer als je een grote hoekbank plaatst in plaats van een aantal lossen stoelen. Kleine kleurrijke meubels ogen snel druk en vol. Kies voor een paar goede basiselementen in natuurlijke tinten. Houd ook je vensterbanken rustig. Liever een grote pot met een hippe plant, dan allerlei prullaria. Dat geldt ook voor je flatscreen. Dus geen tv-kastje op de grond maar wel een tv beugel aan de muur zodat de tv geen vloerruimte in beslag neemt. We geven wat praktische tips op een rijtje.

Tip 1. Koop multifunctionele meubelen
In een appartement zijn dergelijk meubels een uitkomst. Als je heel weinig ruimte hebt kun je denken aan een uitklaptafel waar je aan kunt eten en werken en een multifunctionele poef waar je spullen in kunt bewaren. Woon je iets ruimer, kies dan voor een ruime eettafel waar je ook aan kunt werken.  

Tip 2. Hang je tv aan de muur
De tv beugel is inmiddels bijna niet meer weg te denken uit een modern interieur waarbij comfort en gemak een grote rol. Bijna iedere verkochte flatscreen kom aan een beugel te hangen. Een passend element in de rest van het interieur. Niet te opvallend maar zeker wel stijlvol. Als je besluit een tv beugel aan te schaffen, is er nog veel meer te kiezen. De opties zijn natuurlijk wel afhankelijk van het type dat je neemt. Je hebt de keuze uit de volgende soorten:
Platte tv beugels
Dit type beugel is het meest ruimtebesparend, aangezien je de tv hiermee strak aan de muur bevestigt. Wanneer je regelmatig langs de muur moet lopen waar de tv hangt, kan een platte beugel een goede oplossing zijn. Deze optie zorgt er ook voor dat je de achterkant van de tv niet ziet, waardoor het geheel er strak uitziet.

Draaibare tv beugels
Een draaibare tv beugel biedt veel flexibiliteit. Hiermee kun je de tv namelijk in verschillende richtingen draaien. Staat de eettafel in jouw appartement bijvoorbeeld in dezelfde ruimte als de bank? Dan kun je de stand van de tv aanpassen aan de plaats waar je zit, zodat je op beide plekken tv kunt kijken. Er zijn zelfs draaibare varianten te vinden die extra lang zijn, zodat je nog meer bewegingsvrijheid krijgt.

Kantelbare tv beugels
Een kantelbare tv beugel is ook flexibel, maar wel op een andere manier als de draaibare variant. Deze beugel kan namelijk naar beneden gekanteld worden, zodat je zelfs wanneer de tv hoog hangt er nog comfortabel naar kunt kijken.

Welke tv beugel is het meest geschikt?
De keuze tussen de verschillende soorten tv beugels is geheel afhankelijk van de plaats waar de tv komt te hangen en jouw persoonlijke wensen. Het is echter ook belangrijk om te kiezen voor de juiste afmetingen voor je de beugel aanschaft. Hiervoor kun je rekening houden met het formaat van je tv op basis van de schermdiagonaal, bijvoorbeeld 43, 55 of 65 inch. Daarna kun je de VESA-maat (afstand tussen de bevestigingspunten) selecteren. Met behulp van deze maten kun je op zoek gaan naar tv beugels waaraan jouw tv goed bevestigd kan worden.

Tip 3. Gebruik je wanden
Een appartement heef over het algemeen veel muren waar je iets aan op kunt hangen. Denk daarbij aan wandplanten. Je kunt ze zelfs al wat hoger hangen en plaats daar wat leuke accessoires op. Verder neem een sfeervol schilderij of foto veel minder ruimte in dan allerlei soorten beeldjes en bakjes.

Tip 4. Maak gebruik van de ruimte onder de trap
Vaak wordt deze plek vergeten, maar je kunt er prachtige kasten ondermaken waar je de stofzuiger en schoonmaakspullen in bewaart. Of als handige plek voor jassen en schoenen.

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door

Sloterop BV

Harlingerstraat 13A, 1704 BT  Heerhugowaard

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.