Tips voor een goed sluitplan

Een goede toegangscontrole is belangrijk om de toegang tot ruimtes tot in detail te kunnen regelen. Om dit te bereiken heb je een goed sluitplan nodig.

Geplaatst door: Veiligheids-sloten.nl

Tips voor een goed sluitplan

Een goede toegangscontrole is belangrijk om de toegang tot ruimtes tot in detail te kunnen regelen. Om dit te bereiken heb je een goed sluitplan nodig. Je wijst eenvoudig een beheerder aan die via een matrix de toegang per ruimte vaststelt. Weten hoe jij een goed sleutelplan of sluitplan voor je conferentieruimtes opzet?

Conferentieruimte beheren


Tijdens een vergadering wil je uitsluitend de genodigden toegang verlenen tot de conferentieruimte. Dit doe je door te kiezen voor een GHS-sluitplan. Hierbij maak je gebruik van een generale hoofdsleutel en combineer je dit met een centraal sluitsysteem. Met de hoofdsleutel kunnen alle deursloten binnen het plan bediend worden. De toegang tot de conferentieruimte regel je eenvoudig via de onderverdeling, waarin je de persoonlijke toegang vastlegt. Je geeft de genodigden specifiek toegang tot de ruimte waarin het werkoverleg plaatsvindt. Dit kan heel eenvoudig in de matrix waarin jij als beheerder zelfs een begin- en eindtijd kunt invoeren.

Veiligheid waarborgen


Het beveiligen van je sluitplan is nodig om misbruik en inbraak te voorkomen. Kies in dat geval voor cilinders die zijn voorzien van kerntrekbeveiliging. Zo maak je het ongenode gasten een stuk lastiger om toegang te krijgen. Dit sluitwerk wordt voorzien van een veiligheidscertificaat, waarmee het onmogelijk wordt om sleutelprofielen na te maken. Hiervoor dient men namelijk in het bezit te zijn van een kopie van het originele certificaat.

Veiligheidsbeslag


Kies voor de buitendeuren voor cilinders met kerntrekbeveiliging dan voldoet jouw sleutelplan aan de richtlijnen van Veilig Wonen, een Politie keurmerk. Dit hoogwaardige veiligheidsbeslag is voor binnendeuren echter niet altijd noodzakelijk. Ook dit is in de sluitplanmatrix per ruimte aan te geven. Zo kies jij per deur welke beveiligingsklasse jij wenselijk vindt. Hiermee maak jij een plan op maat en is de toegangscontrole tot in de puntjes geregeld.

Sluitplanmatrix


Het invullen van de matrix vraagt om grote zorgvuldigheid. De werking van het sleutelplan hangt hier immers van af. Vermeld heel precies hoeveel sleutels er in omloop zijn en wie de gebruikers zijn. Pas als de sluitplanmatrix volledig is ingevuld en de toegangsrechten tot in detail zijn aangegeven, kun je spreken van een goed opgezet plan dat voldoet aan de strengste eisen.

Bedrijvengids Geplaatst door
Veiligheids-sloten.nl

Veiligheids-sloten.nl

Schulpplein, 3087 NA  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.