Veilige bouwplaats met toegangscontrole

Bouwplaatsen kunnen gevaarlijk worden door de toegang van onbevoegd personeel en onbevoegde voertuigen. Toegangscontrole heeft daarom vele voordelen en helpt de veiligheid en het efficiënte beheer van lopende activiteiten te garanderen.

Geplaatst door: Came Benelux

VEILIGHEID OP DE BOUWPLAATS: VERMIJD GEVAREN EN RISICOVERHOGENDE FACTOREN DANKZIJ DE TOEGANGSCONTROLE VAN CAME

De veiligheid op een bouwplaats vereist bijzondere zorgvuldigheid omdat deze, als ze onvoldoende wordt gecontroleerd, tot problemen kan leiden zoals:

  • Diefstal van gereedschap, apparatuur en materialen
  • Schade aan constructies, werkgereedschap en apparatuur
  • Geweld op de bouwplaats en frauduleuze handelingen
  • Arbeidsongevallen

Op bouwplaatsen waar meerdere bedrijven actief zijn en waar dagelijks veel voertuigen en mensen in- en uitgaan, is het risico op diefstal en schade 50% hoger dan op kleinere bouwplaatsen. CAME biedt op maat gemaakte oplossingen voor alle bouwplaatsen.

‎WAAROM DRAAITROMMELS MET TOEGANGSCONTROLE INSTALLEREN OP BOUWPLAATSEN?

  • Veiligheid van werknemers: een toegangscontrolesysteem kan de aanwezigheden in werkgebieden beheren en bewaken, waardoor onbevoegde toegang tot gevaarlijke gebieden en het risico op ongelukken worden beperkt.
  • Bescherming van eigendommen: door de toegang van ongeautoriseerde personen tot de bouwplaats te beperken, wordt het risico van diefstal, schade of vandalisme geminimaliseerd. Daarnaast kunnen mensen die de bouwplaats betreden en verlaten worden getraceerd, waardoor het eenvoudiger wordt om de verantwoordelijken te identificeren in geval van problemen.
  • ‎Efficiënt personeelsbeheer: de aanwezigheid van mensen op de bouwplaats wordt gecontroleerd. Het is mogelijk om de gewerkte uren te registreren, de doorgang van werknemers en bezoekers te controleren en de toewijzing van de verschillende taken en verantwoordelijkheden effectief te organiseren.
  • Controle van aannemers: op complexe bouwplaatsen kunnen meerdere aannemers en onderaannemers tegelijk werken of met vergunningen voor bepaalde tijd. Met een toegangscontrolesysteem van CAME kunt u de in- en uitgangen van deze professionals registreren, zodat u hun aanwezigheid, toegangsautorisaties en contractuele deadlines kunt controleren. De toegangscontrole maakt het bovendien mogelijk om hen in te plannen met specifieke autorisaties op basis van tijd, per tijdsperiode of op bepaalde dagen.
  • Aanwezigheidsregister: toegangscontrole maakt een nauwkeurige registratie mogelijk van werknemers, aannemers, leveranciers en bezoekers die toegang hebben tot de bouwplaats. Dit kan handig zijn voor beveiligingsdoeleinden, de facturatie of het produceren van documentatie van de uitgevoerde activiteiten.

‎Neem vrijblijvend contact op om de oplossingen voor uw bouwwerf te bespreken, klik hier.

Wilt u een toegangscontrolesysteem creëren? Ontdek hier de oplossingen van CAME.

CAME biedt een breed scala aan automatiseringssystemen voor toegangscontrole, waaruit het mogelijk is om de ideale oplossing te vinden voor elke bouwplaats die een zorgvuldig beheer van de veiligheid en de aanwezigheid van mensen vereist.

1. Toegangscontrolesysteem ACS01

‎Op plaatsen waar het nodig is om doorgangen te beheren waar zowel mensen als voertuigen doorheen gaan, is ACS01 de perfecte oplossing.
Het door CAME ontwikkelde toegangscontrolesysteem combineert eenvoud en veelzijdigheid; het maakt de controle mogelijk van de individuele toegangspoort en van de hele site die door deze technologie worden bemand.‎ ACS01 maakt het mogelijk om tot 10.000 gebruikers per site te beheren. 

Ontdek in deze video alles over onze toegangscontrole ACS01

2. Ingangen voor voetgangers

Dankzij de installatiewijze van de CAME draaitrommels, is het mogelijk om deze toegangspoort te verplaatsen of te verrijden. Dit maakt de hoge draaitrommel de ideale oplossing voor bouwplaatsen. Deze kunnen bediend worden met een persoonlijke badge, transponder of code. Elk persoonlijk gelinkt aan een gebruiker en diens rechten.

CAME biedt ook tags aan voor voetgangers die op lange afstand werken, zodat je niet de badge uit je broekzak of tas hoeft te halen of te scannen op de lezer. Zo’n langeafstandsbadge leest de nabijheid van de transponder tot op 2 meter. Ideaal voor op bouwplaatsen waar de gebruikers de handen niet altijd vrij hebben.

3. Ingangen voor voertuigen

Een toegangscontrolesysteem voor voertuigen kan gelinkt worden aan een slagboom of aan verzinkbare palen. Net als bij de toegangscontrole voor voetgangers kan hier gekozen worden voor een werking met een badgelezer of een code. Je kan ook opteren voor een nummerplaatherkenning of een lange-afstandsbadge die een tag op de voorruit van je wagen leest en zo automatisch de slagboom of andere automatisatie opent (wanneer de persoonlijke rechten het toelaten).

Neem vrijblijvend contact op om de oplossingen voor uw bouwwerf te bespreken, klik hier.

Bedrijvengids Geplaatst door
Came Benelux

Came Benelux

Zoning Ouest 7, BE-7860  Lessines

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.