Innovatiedaken

Platte daken zijn veelzijdig en kunnen voor uiteenlopende doeleinden worden ingezet rondom de thema’s water, energie en lucht. Innovatieve oplossingen zorge

Geplaatst door: Elro Dakbedekking

INNOVATIEDAKEN

Platte daken zijn veelzijdig en kunnen voor uiteenlopende doeleinden worden ingezet rondom de thema’s water, energie en lucht. Innovatieve oplossingen zorgen ervoor dat daken tegenwoordig een ander gebruiksgemak kunnen dienen dan alleen waterkering.

Financieel rendement
Elro kan van uw dak een ‘verdiendak’ maken, waarbij de focus ligt op het financiële rendement op uw investering. Dat maakt het kiezen voor een ‘groene’ oplossing uitermate interessant. Op basis van uw wensen brengt Elro de specifieke mogelijkheden van uw dak in kaart en geeft concrete adviezen om de beschikbare dakoppervlakte optimaal te benutten.

WATERDAKEN

Door de toenemende verstedelijking en klimaatverandering ontstaat er steeds meer behoefte aan efficiënte oplossingen voor de afvoer van hemelwater. Een waterdak vangt hemelwater op en voert dit vertraagd af, waardoor het riool minder belast wordt bij hevige regenval.

Diverse mogelijkheden
Daarnaast biedt een waterdak mogelijkheden voor opslag van hemelwater ten behoeve van bijvoorbeeld plantsoenbesproeiing of het doorspoelen van uw toilet.
Waterdaken leveren hiermee een bijdrage aan het voorkomen van wateroverlast in stedelijke omgevingen en hebben een temperatuurregulerende werking. Water op het dak verdampt namelijk bij warmte en zorgt hierdoor voor verkoeling.

LEEFDAKEN

Leefdaken zijn multifunctionele ruimtes op een dak waarmee beperkte binnenstedelijke dakoppervlakte efficiënt benut wordt. Leefdaken kunnen verschillende doelen dienen op zowel professioneel als recreatief vlak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan binnenpleinen in een werkomgeving of speelruimtes in een recreatieve setting.

OLIVIJN

Olivijn is een veelvoorkomend mineraal dat CO2 bindt en vastlegt. Wanneer olivijn in aanraking komt met lucht en water, verweert het mineraal en wordt de opgenomen CO2 omgezet in diverse onschuldige stoffen. Olivijndaken neutraliseren daardoor een gedeelte van de CO2-uitstoot en leveren hiermee een bijdrage aan CO2-reductie. Elro past olivijn dakbedekking toe op het dak middels met olivijn afgewerkte dakbanen of door het olivijngesteente te gebruiken als ballastlaag.

HERBRUIKBARE DAKEN

Materialen als plastic, glas en afval kunnen tegenwoordig hergebruikt worden. Ook uw oude dak kan een nieuw leven krijgen. Een dak bestaat vaak uit een bitumen laag, die gerecycled kan worden om als grondstof te dienen voor nieuwe, kwalitatief hoogwaardige bitumen. Doordat bitumen uit aardolie wordt gewonnen, worden op deze manier grondstoffen uitgespaard en wordt het milieu ontzien. Wanneer diverse recyclebare materialen gecombineerd worden, kan een duurzaam dak een aantrekkelijke en duurzame keuze zijn.

Bedrijvengids Geplaatst door
Elro Dakbedekking

Elro Dakbedekking

Hoenderparkweg 48 A, 7335 GV  Apeldoorn

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.