ND Intensief Groendak

Het duurzame systeem van Nophadrain voor het aanbrengen van volwaardige tuinen en parklandschappen op daken met bomen, heesters, gazons en waterpartijen.

Geplaatst door: Nophadrain bv

Kenmerken en voordelen van intensieve groendaken

 

Wat is een intensief groendak?
Intensieve groendaken zijn vergelijkbaar met bodemgebonden groenvoorzieningen, zoals tuinen en parklandschappen. De vegetatie heeft veel behoefte aan water en heeft regelmatig onderhoud nodig. De vegetatie bestaat uit gazons, heesters en bomen en kan eenvoudig gecombineerd worden met begaanbare en berijdbare verhardingen. Intensieve groendaken treft men niet alleen aan op daken van gebouwen, maar ook bovenop ondergrondse constructies zoals parkeerkelders. De ruimte die wordt ingenomen door de gebouwen en de ondergrondse constructies wordt indirect teruggegeven door de aanleg van intensieve groendaken.

Voordelen van een intensief groendak

  • Optimaal ruimtegebruik: met name in stedelijke gebieden neemt de kwaliteit en kwantiteit van de leefomgeving toe door het toepassen van gestapeld ruimtegebruik.
  • Vermindering van de belasting van het riool: doordat het groendaksysteem de hemelwaterafvoer vertraagt bij piekbelastingen, die optreden bij steeds vaker voorkomende hevige stortbuien.
  • Tegengaan van het hitte-eilandeffect: in tegenstelling tot betonnen daken zetten groendaken de zonenergie niet volledig om in warmte-energie, maar in waterdamp. Dit zorgt voor een verkoelend effect op de omgeving.
  • Bescherming dakbedekkingssysteem: de schadelijke invloed van zonlicht en regen bereiken het dakbedekkingssysteem minder snel door de vegetatie waardoor het dakbedekkingssysteem wordt beschermd en een langere levensduur krijgt.

 

Het Nophadrain Intensief Groendaksysteem

 

Eén compleet systeem
Onze intensieve groendaksystemen worden compleet geleverd- van wortelwerende folie tot de vegetatiedragende laag.

Standaard opbouw Nophadrain Intensief Groendaksysteem

Het hart van het Nophadrain Instensief Groendaksysteem
Het hart van het Nophadrain Intensief Groendaksysteem wordt gevormd door het ND 4+1h Drainagesysteem op rol. Dit multifunctionele CE-gemarkeerde drainagesysteem met een hoge drukvastheid beschermt de dakbedekking tegen de opstuwing van water en slaat, in combinatie met de WSM-50 Waterreservoirplaten, tegelijkertijd water op (44 l/m²) voor droge periodes. Daarnaast beschermt het ND 4+1h Drainagesysteem in combinatie met de ND TSF-100 Glij- en Beschermfolie het dakbedekkingssysteem tegen mechanische belastingen.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Zo helpen we u om de voordelen van groendaken optimaal te benutten en de risico’s tot een minimum te beperken. Neem gerust contact met ons op

Bedrijvengids Geplaatst door
Nophadrain bv

Nophadrain bv

Mercuriusstraat 10, 6468 ER  Kerkrade

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.