Veiligheidsrail flatgebouw

Aangelijnd en comfortabel over bordessen bewegen

Delta Plus Systems heeft al geruime tijd een uitstekende samenwerking met een woningstichting welke circa 6700 woningen in haar bezit heeft. Deze woningstichting besteed veel aandacht aan het veilig werken op hoogte voor het onderhouden van de gebouwen.

ALTIRAIL veiligheidsrail t.b.v. de glazenwassers

De woningstichting heeft een aantal panden waarbij het wassen van de ramen op een onveilige manier uitgevoerd moet worden. De betreffende gebouwen zijn voorzien van smalle bordessen aan de gevels waarover de glazenwassers kunnen lopen voor het wassen van de ramen. In deze situatie heeft Delta Plus Systems, in nauwe samenspraak met de woningstichting, gekozen voor een oplossing met de ALTIRAIL veiligheidsrail welke is toegepast als een overhead system zoals te zien is in de afbeeldingen. In deze situatie is gekozen voor een rail omdat een rail een star (onbeweeglijk) systeem is. Wanneer wordt gewerkt op dit soort smalle bordessen is het prettig om een systeem te hebben waar geen rek in zit en waarbij de meeloper met zo min mogelijk weerstand over het traject kan lopen. Zo kan men zich aangelijnd en comfortabel over de bordessen bewegen, wat ook een veilig gevoel geeft.


Voordelen van een overhead system

Het voordeel van een overhead systeem is dat men te maken heeft met een val factor 0, waardoor de betreffende persoon in principe niet meer kan vallen. Doordat de persoon onder het verankeringspunt werkt en de lijn gespannen is, kan de val voorkomen worden en kan met zekerheid gezegd worden dat de persoon zichzelf niet bezeerd. In dit geval kan er gewerkt worden met een positioneringslijn (lijn zonder valdemper). Dit is in tegenstelling tot verankeringspunten op schouder/heupniveau (val factor 1) of verankeringspunten op grondniveau (val factor 2). In deze situaties dient er gebruikt te worden gemaakt van een vanglijn met valdemper omdat er een val kan optreden. Natuurlijk is de val minimaal, maar wel veel minder prettig dan een val factor 0.

Detail veiligheidsrail

Zoals in de afbeeldingen is te zien, zijn de railsystemen bevestigd aan een speciaal ontworpen stalen profiel die aan de opstaande betonnen randen bevestigd zijn van de bordessen. Doordat het railsystem niet direct onder het bordes bevestigd kon worden is een oplossing bedacht waarmee het railsystem alsnog als overhead system te gebruiken is. Dit laat zien dat Delta Plus Systems voor elke situatie een oplossing op maat kan maken.

https://www.deltaplussystems.nl/contact/

Bedrijvengids Geplaatst door
Delta Plus Systems Nederland B.V.

Delta Plus Systems Nederland B.V.

Goudstraat 36, 2718 RC  Zoetermeer

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.