Warm appartement met vloerverwarming

Het verwarmen van een appartement kan aangenamer worden door gebruik van folie vloerverwarming. Via deze methode zal de warmte stijgen via een verwarmde vloer op bepaalde plekken. Het hangt wel af hoe groot een appartement is en de isolatie die er zit.

Geplaatst door: Heating Group International

Verder moet er bij vloerverwarming voor het appartement gelet worden op andere aspecten zoals energie, ruimte, isolatie, etc. Hoe wordt het appartement eigenlijk verwarmt met deze matten? Hoe zit het met elektrisch verwarmen? Kan ik zelf het product aanleggen? Hierover wordt meer verteld in deze blog.

 

Hoe verwarm je een appartement met folie vloerverwarming?

Vloerverwarming zorgt ervoor dat de lucht wordt verwarmt vanaf de vloer en door de opstijgende warmte ontstaat een comfortabel klimaat in het gehele appartement. De vloer is warm wat een prettige gevoelstemperatuur geeft om op blote voeten te lopen. Er kan bijvoorbeeld een zeer aangename temperatuur ontstaan s `avonds, doordat er een constante temperatuur is door middel van een thermostaat. Deze gaat de kamertemperatuur meten en zal een signaal geven om te verwarmen, dankzij een temperatuursensor die in de vloer wordt aangebracht. De thermostaat kan handmatig of automatisch bediend worden via Wi-Fi connectie bijvoorbeeld. De verwarmingsmat wordt gelegd onder de vloer, waardoor er geen radiatoren gezien worden en geen extra ruimte in beslag genomen wordt. De vloerverwarming is dun en in de vorm van folie die 3 millimeter dik is met een warmtevermogen van 110 watt per m2. De folie van de vloerverwarming zal warm worden als het elektrische component in de matten warm is. Zorg er voor dat de folie rechtstreeks onder de vloer bevestigd is zonder tape of lijm, want anders kan dit te warm worden en beschadiging oplopen. Extra isolatie materiaal is geen probleem.

Elektrische folie vloerverwarming voor het appartement.

Wat minder fijn is aan een verwarming voor appartementen door middel van gas is het feit dat warmte opstijgt en de vloer koud kan blijven. Wat fijn is aan elektronische folie vloerverwarming is de gelijknamige warmte die wordt geproduceerd. Er wordt elektrische verwarmingsfolie onder de vloer gelegd, eventueel met vloerisolatie onder de verwarmingsfolie en daaroverheen komt de vloer van het appartement. De elektrische thermostaat kan via Wi-Fi ingesteld worden, zodat je een eigen voorkeur kunt geven qua temperatuur op elk tijdstip van de dag. Verder hoef je niet lang te wachten op de warmte, want er is een korte reactietijd. Dit zorgt ervoor dat er zuiniger met de energie wordt omgegaan. Het aanleggen van een elektrische vloerverwarming voor een appartement gaat makkelijk en er is geen verbouwing nodig. Er kan gekozen worden uit verschillende foliesystemen en de installatiekosten hoeven er niet te zijn als de matten zelf worden aangelegd.

Folie Vloerverwarming voordelen.

De vloerverwarming kan zijn voordelen brengen in het appartement op zowel gemak als energiebesparing. Dit zijn de punten waar je aan kunt denken:

  • Je hebt geen radiatoren nodig, waardoor er meer ruimte is in het appartement. De verwarming zit inmiddels onder de vloer.
  • Er is een aangename temperatuur dankzij een gelijkmatige verdeling van de warmte en het energieverbruik kan laag zijn.
  • Een gemakkelijke montage die je zelf kan verrichten door de zelfklevende rug die onder een vloer wordt gelegd.
  • Voor de vloerverwarming kun je makkelijk een transformator gebruiken. Er kunnen 1, 2 of 3 verwarmings-stroken tegelijk worden aangesloten.

 

Er zal enige technische kennis nodig zijn wanneer je zelf een vloerverwarming aanlegt voor het appartement. Als er geen tijd is om vloerverwarming zelf aan te leggen, dan kun je een specialist inhuren. De specialist kan garantie en kwaliteit bieden bij het aanleggen van de vloerverwarming voor je appartement.

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Heating Group International

Heating Group International

Bijsterhuizen 5118, 6604 LX  Wijchen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Heating Group International
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.