VERWARMEN SENIORENCOMPLEX

Een woningbouwcorporatie uit het noorden des lands heeft ons enkele maanden geleden benaderd betreffende het geheel verwarmen middels ons iHeatpanel van 38 nieuwbouw senioren- appartementen.

Geplaatst door: Maxxinno

De doelstellingen hierbij zijn; snelle opwarming, ruimtebesparend, lage installatiekosten, lage of geen onderhoudskosten, duurzaam, comfortabel, gezond, energiezuinig, esthetisch verantwoord, emissievrij, lange levensduur, geen geluiden en niet geurverspreidend. Hierbij zijn een architectenbureau, een technisch bureau, aannemer en onderaannemers betrokken. Momenteel zijn zij in het bezit van een sample dat uitvoerig zal worden getest. De start van deze bouw zal in principe plaatsvinden in oktober 2015.

Sinds de afgelopen jaren kunnen we refereren aan een uitgebreide kennis en know-how betreffende het verwarmen van gehele renovatie- en nieuwbouwwoningen. Iedere klant- en zichzelf respecterende woningbouwcorporatie levert hierbij haar eigen belangrijke bijdrage aan een schoner milieu en een aanzienlijk beter leefmilieu. Energie besparen en comfortabel verwarmen zonder emissies als CO2 gaan hand in hand met onze iHeatpanelen evenals een gezond binnenmilieu en een zeer prettig leefcomfort. Een gezonde woonomgeving wordt bepaald door een breed scala aan binnenmilieufactoren.

De positie van woningcorporaties verandert. Men wordt steeds meer betrokken bij innovaties op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid en de kwaliteit van woningen, dit geldt ook voor de gebouwen die zij in beheer hebben van o.a. zorg, welzijn en onderwijs. Dat roept vragen op, vooral op het gebied van energiebesparing, actuele milieuwetgeving, regelgeving en kennis. We merken op dat er over de eigen organisatie wordt nagedacht; blijven we hangen in onze veilige en vooral bekende conventionele gebruiken, of maken we onze duurzaamheidsbelofte waar en gaan we op zoek naar diverse innovatieve oplossingen?

Dit soort vraagstukken vereisen een open, onafhankelijke blik. Wij van Maxxinno zijn specialisten binnen ons vakgebied die vanuit een geheel nieuw gezichtspunt naar uw energie-infrastructuur kijken. Dat levert u nieuwe en inspirerende inzichten op, die uw organisatie op diverse segmenten zullen versterken. Jammerlijk, op bijna een kwart van de woningcorporatie websites is helemaal niets te vinden over duurzaamheid, en in slechts 38% van de corporaties informeert men haar huurders over het besparen van energie met praktische woontips, zaken als het gebruik van spaarlampen en wassen met een volle trommel, en dat in 2013.....

De gestegen energieprijzen maken dat de woonlasten aanzienlijk oplopen. Met name ook in de sociale woningmarkt is men zich hier steeds meer bewust van geworden. Immers, huur en energiekosten zijn een groot onderdeel van het besteedbare budget van de bewoner. Om de stijgende energiekosten te lijf te gaan is er door Maxxinno een geheel nieuwe wijze van verwarmen op de markt gebracht waar niet alleen de corporaties maar ook de bewoners een integraal voordeel mee behalen. Namelijk, energiebesparing en een flinke besparing op onderhoud én installatiekosten. Daarnaast komt er in een woning extra ruimte vrij doordat er geen c.v. ketels, leidingen en armaturen overbodig zijn geworden. Doordat een ROI binnen afzienbare tijd is behaald door een lage investering, ruimtebesparing en geen onderhoud meer, is de keuze voor een win-winsituatie niet zo lastig. 

https://maxxinno.nl/projecten

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Maxxinno

Maxxinno

De onderstal 11, 6658 KZ  Beneden-Leeuwen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.