Vocht- en schimmelproblemen

Zorg voor een gezond klimaat in het gebouw met de vochtigheidsoplossing van Brunata, waarmee u het binnenklimaat online kunt volgen. Meer in het bijzonder kunt u de vochtigheid en de temperatuur van het gebouw bekijken.

Als administrateur, beheerder of manager van het gebouw kunt u zelfs een alarm instellen dat wordt geactiveerd wanneer verhoogde luchtvochtigheid wordt gedetecteerd.‎

Dit kan bewoners helpen om een goed binnenklimaat te behouden en zorgt voor de soliditeit van het gebouw. Bovendien kunt u onnodig hoge renovatiekosten voorkomen, die worden veroorzaakt door de vorming van vocht en dergelijke, omdat u de mogelijkheid hebt om actie te ondernemen voordat er schade wordt aangericht.

Een ongelukkig neveneffect van inspanningen om stookkosten laag te houden, is een toename van schimmelproblemen binnen gebouwen. Schade door vocht kost honderdduizenden euro‘s per jaar aan herstelkosten. Brunata heeft echter de oplossing voor dit probleem.

Hadden we voorheen al de hygrometer van Brunata, FuturaHygro, tegenwoordig is er een grote keuze aan klimaatsensoren die meerdere malen per dag tot zelfs elke vijf minuten de relatieve luchtvochtigheid in een ruimte meten. Naast temperatuur en relatieve luchtvochtigheid, zijn er ook al sensoren die tevens CO2, lichtsterkte, beweging en fijnstof kunnen meten.

De luchtvochtigheid is af te lezen in ons dashboard in B.One Gallery en in sommige gevallen ook af te lezen op een display van de sensor zelf. Binnen het dashboard wordt niet alleen een waarde getoond, maar kan ook geautomatiseerd een bericht per mail of SMS verzonden worden indien een waarde buiten een grenswaarde valt.

B.One Gallery‎De meter toont niet wat mensen doen in hun huizen, maar illustreert een aantal patronen van het binnenklimaat. Tegelijkertijd helpt een vochtmeter om aan te geven of het gedrag en gewoonten zijn die vochtproblemen veroorzaken of dat het te wijten is aan de structuur van het gebouw.

De oplossing kan ook gebruikt worden voor het bijhouden van de temperatuur van binnen het gebouw of woning. Er zijn ook sensoren met externe voeler verkrijgbaar, waardoor de temperatuursensor eveneens kan worden gebruikt voor het meten van temperaturen op plaatsen die niet gemakkelijk toegankelijk zijn. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het meten van de temperatuur in gesloten schachten of leidingen.

https://www.wms.nl/contact

Bedrijvengids Geplaatst door
Warmtemeterservice B.V. (Brunata WMS)

Warmtemeterservice B.V. (Brunata WMS)

James Wattstraat, 24, 8912 AS  Leeuwarden

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.