Voordelen van een biodiversiteitsdak

Het is vandaag de internationale dag van de biodiversiteit. Het ideale moment om het biodiversiteitsdak eens in het zonnetje te zetten.

Geplaatst door: ZinCo Benelux B.V.

Wie aan een groendak denkt, die denkt al snel aan Sedum. Met slechts een paar kleine aanvullingen kan een dak echter veel biodiverser worden ingericht. We noemen dit een biodiversiteitsdak.

Het biodiversiteitsdak onderscheidt zich van het traditionele sedumdak door een meer diverse  opbouw en hoogteverschillen in beplanting. Door de variatie in beplanting op een biodiversiteitsdak trekt het verschillende insecten en vogels aan. Bovendien is een biodiversiteitsdak in vergelijking met een basis sedumdak een lust voor het oog.

Toepasbaar op de meeste daken
In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is een biodiversiteitsdak niet veel zwaarder dan een basis sedumdak. Een dak heeft weinig tot geen extra draagkracht nodig om te worden ingezet als biodiversiteitsdak. De delen van het dak die zich boven een draagmuur bevinden kunnen in veel gevallen zorgeloos van extra substraat worden voorzien. Dit maakt het mogelijk om naast sedum ook diverse kruiden op de dak te laten groeien. Doordat er zo meer variatie ontstaat in de vegetatie is het dak niet alleen interessant voor bijen, maar ook voor vogels, vlinders en andere insecten.

Meer dan planten alleen
Naast de beplanting tref je op een biodiversiteitsdak vaak ook boomstammen en waterpoelen aan. Ook deze dragen namelijk bij aan de verscheidenheid van soorten en bieden onderkomen en drinkgelegenheid aan verschillende insecten en vogels.

Als systeemleverancier van totaaloplossingen voor de inrichting van elk type dak, heeft Zinco veel ervaring met biodiversiteitsdaken. Vorig jaar nog leverde het bedrijf een bijdrage aan het langste natuurdak in Rotterdam, gelegen op het wooncomplex de Peperklip. 

Bedrijvengids Geplaatst door
ZinCo Benelux B.V.

ZinCo Benelux B.V.

Postbus 9092, 1006 AB  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.