MASTERTOP

BASF Construction Chemicals heeft als fabrikant van betonreparatie en vloersystemen de MASTERTOP systemen voor het waterdicht en duurzaam afwerken van balkons en galerijen getest en hiervoor CE markering verkregen.

Geplaatst door: BASF Nederland

Mastertop - BASF

De CE-markering is een conformiteitsverklaring die verklaart/aantoont dat de betreffende oppervlaktebeschermingsystemen zoals deze zijn beschreven in het productinformatieblad en gebruikt worden conform de eisen van BASF voldoen aan de eisen gesteld in de norm EN 1504-2 (Producten en systemen voor de bescherming en reparatie van betonconstructies - definities, eisen en conformiteitsbeoordeling - Deel 2: Oppervlaktebeschermingssystemen voor beton).

De EN 1504-2 omschrijft afhankelijk van het beoogde gebruik (ingress protection, moisture control, physical resistance, chemical resistance, increasing resistivity) van het oppervlakte beschermingssysteem, per type (hydrofobeer- en impregneermiddelen en coatingsystemen) een aantal testen die uitgevoerd kunnen worden. De uit te voeren testen dienen, op een aantal basistesten na, afgestemd te worden op de situatie waarin de oppervlaktebeschermingsystemen worden toegepast (zoals bijvoorbeeld binnen/buitentoepassing, scheuroverbruggende eigenschappen enzovoort).

Het betreft een zevental polyurethaan vloersystemen, type coating, principe 2 (moisture control) en 8 (increasing resistivity), e.e.a. conform de norm EN 1504.

De volgende vloersystemen die BASF CC onder de merknaam MASTERTOP op de markt brengt als duurzame afdichtingssystemen in het bijzonder voor balkons en galerijen.

- Mastertop balkonsysteem 1;
- Mastertop balkonsysteem 2;
- Mastertop balkonsysteem 3;
- Mastertop balkonsysteem 4;
- Mastertop PUR-VC;
- Mastertop 1255 Outdoor;
- Mastertop 1255 Outdoor New.

Per vloersysteem is bepaald wat de minimale eisen zijn waaraan dit dient te voldoen. In de norm EN 1504-2 worden 25 eisen omschreven waarop een systeem getest kan worden.

MASTERTOP balkon-en galerijvloersystemen

De MASTERTOP balkon-en galerijvloersystemen van BASF dienen als buitensystemen en worden dientengevolge belast met UV-belasting, vochtbelasting, dooizouten ten behoeve van de gladheidbestrijding, reinigingsmiddelen, mechanische belasting (loopverkeer en thermische vervorming) en temperatuurwisselingen. Er wordt onderscheid gemaakt in starre, flexibele EN scheuroverbruggende systemen.

Enkele parameters die dienen te worden bepaald voor het toekennen van CE markering zijn bijvoorbeeld capillaire adsorptie (vochtopname van het vloersysteem), afslijtweerstand, waterindringing, dooi/vries cycli belasting in combinatie met dooizouten.
Aanvullend aan de EN 1504 zijn zowel de brandklasse getest bij Efectis in Delft (voorheen TNO) en de stroefheidsweerstand onder vochtige omstandigheden.

EN 1504-deel 9 geeft een beschrijving van het toepassingsgebied (bijvoorbeeld galerijen) waar eisen gesteld worden aan brandwerendheid en rookontwikkeling van het toegepaste systeem. Op deze wijze ontstaat als het ware een complete systeemcheck (dwz ondergrond en opbouw van het systeem) in plaats van alleen het individuele product wat normaliter alleen getest wordt.

De eisen aan brandvertraging staan vermeld in het Bouwbesluit. Vluchtwegen en openbare ruimten dienen bekleed te worden met materialen van een bepaalde brandvertragingsklasse teneinde bij een calamiteit zo lang mogelijk een vluchtweg te kunnen bieden aan bewoners en hulpverleners.

De systemen vallen in brandklasseindeling EN 13501-1 en voldoen aan de eisen gesteld in het bouwbesluit. De volledige testprocedure's zijn begeleidt door een extern adviesbureau waarvan rapportage's per vloersysteem zijn opgesteld.

Bovengenoemde systemen bieden zekerheid en veiligheid aan opdrachtgevers en bewoners en verzekeren u van een lange levensduur en probleemloos gebruik.

Bedrijvengids Geplaatst door
BASF Nederland

BASF Nederland

Karolusstraat 2, 4903 RJ  Oosterhout

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.