Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Modulair balkonbeglazing

01 januari 2018
Door de toepassing van balkonbeglazing wordt het balkon beschermd tegen wind en water en werkt het geluidswerend.   
LEES VERDER

SL Modulair

De modulaire balkonbeglazing (SL Modulair) is een innovatieve oplossing van Solarlux Nederland BV waarbij de borstwering en de beglazing optimaal met elkaar zijn verbonden. De geprefabriceerde onderdelen worden voorgemonteerd en compleet gereed voor inbouw als balkonmodule aangeleverd. Hierdoor zijn de montagekosten aanzienlijk lager. Een bijkomend voordeel van het modulaire balkonsysteem is dat ze in opeenvolgende bouwfases gerealiseerd kunnen worden.

Modulaire balkonbeglazing; innovatieve oplossing voor balkons

Balkons worden jaar in jaar uit blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Deze slijtageslag is een van de redenen dat het balkon vaak op de to-do lijst staat voor renovatie en onderhoud.


Balkonoplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie
Modulaire balkonbeglazing is toe te passen in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Een waardevolle investering aangezien de modulaire balkonbeglazing de betonnen delen langdurig beschermd tegen de weersinvloeden.

Voordelen

 

 

 • Glazen loggia
  Bovenop de borstwering kan men direct of later de balkonbeglazing toepassen/laten uitvoeren.

 • Veel toepassingsmogelijkheden
  Ongeïsoleerde varianten van balkonbeglazing SL25 volglas of SL25R met kaderprofiel schuif-/draaisysteem ter bescherming tegen weersinvloeden en geluidswerend. Geïsoleerde toepassingen met meerdere vouwwanden mogelijk.

 • Zowel balkon- als gevelsysteem
  De elementen (modules) worden met ankers boven en beneden bevestigd aan de beton balkonplaten en tevens aan de zijkanten. Aan de buitenzijde wordt de module verder afgewerkt met beplating tot een vlak geheel.

 • Meer balkonoppervlakte
  Een voorhanggevel biedt meer balkonoppervlakte doordat de elementen voor de balkonplaten in plaats van tussen de balkonplaten worden geplaatst.

 • Bescherming bouwkundige constructie
  Door de elementen voor de betonconstructie te plaatsen worden de betondelen langdurig tegen weersinvloeden beschermd.

 • Korte en snelle montage
  Verdiepingshoge elementen tot een breedte van zes meter worden als één geheel getransporteerd en middels een bouwkraan aan de bouwkundige constructie verankerd.

 • Geluidswerend tot 45 dB
  De extra geplaatste voorhanggevel zorgt voor een aanzienlijke geluidsreductie in de achterliggende woonruimte, afhankelijk van het systeem tot 45 dB.

 • Meer lichtinval door horizontale verdeling
  Ook bij hogere borstweringen kunnen transparante vakvullingen boven de horizontale doorvalbeveiliging worden toegepast om beter uitzicht en meer lichtinval te realiseren.

Specificaties


Modulair balkonsysteem

Het modulaire balkonsysteem bestaat uit een omlopend dragend kozijnprofiel en een horizontaal dorpelsysteem. De horizontale doorvalbeveiliging/borstwering kan worden voorzien van balkonbeglazingssystemen van Solarlux afgestemd op de gewenste statische berekeningen.
Door de verschillende stijlen en profielen in de balkonbeglazingssystemen is het mogelijk verschillende vakvullingen toe te passen in de borstwering die tevens voldoen aan de doorvalbeveiliging. Het modulaire balkonsysteem wordt geleverd in volglas, ongeïsoleerd of geïsoleerde uitvoering.

 

Samenstelling

Opbouw 

Het modulaire balkonsysteem bestaat uit een omlopend dragend kozijnprofiel en een horizontaal dorpelsysteem.


Systeemdorpel
De horizontale doorvalbeveiliging/borstwering kan worden voorzien van de verschillende balkonbeglazings-systemen van Solarlux afgestemd op de gewenste statische berekeningen.


Balkonbeglazing
Het modulaire balkonsysteem kan onder andere worden uitgevoerd met de volgende balkonbeglazing:

 • Schuif-/draai systeem SL 25 volglas.

 • Schuif-/draai systeem SL25R volglas omkaderd.

 • Geïntegreerde groef ten behoeve van koppeling.

 • Verschillende breedte van profilering voor opname van glaslijsten, zetwerk, rubberdichtingen en opname van DIN bout-koppen mogelijk voor de verankering.

Ventilatie
De passieve ventilatie wordt gerealiseerd door middel van geïntegreerde ventilatiesleuven.

Borstwering
Door de verschillende stijlen en profielen in de verschillende balkonbeglazingssystemen is ook het mogelijk verschillende vakvullingen toe te passen in de borstwering die tevens voldoen aan de doorvalbeveiliging.

Glaslijsten
De vakvullingen zijn zowel van de binnen- als de buitenzijde te vervangen.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Solarlux
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES