Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Opplussen van uw galerij

01 februari 2018

In toegangswegen van bestaande galerijwoningen zijn niveauverschillen tot meer dan 20 cm hoogte niet ongebruikelijk. Hierdoor ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties waarvan vooral senioren en mensen met een lichamelijke beperking het slachtoffer kunnen worden. Het is bekend dat het risico op blessures door vallen significant afneemt na nivellering van het loopvlak, het zogenaamde opplussen van de galerijen.


LEES VERDER

Opplussen galerijvloer

Enviro-opplussysteem
Een betaalbare en lichtgewicht (22 kg/m2) oplossing kan worden geboden met het Enviro-opplussysteem, bestaande uit Envirodeck antislip composietdelen die op Envirolift vloerdragers geplaatst worden. Met het ruime assortiment Envirolift vloerdragers (Regupol dragers voor een vaste hoogte, Buzon dragers zijn traploos in hoogte en hellingshoek verstelbaar) kunnen hoogtes van 4 mm tot meer dan 1 meter hoogte onder de nieuwe dekvloer worden opgevangen. Indien de situatie dit vereist kunnen hellingen tot wel 15% afschot worden gecorrigeerd middels de Buzon vloerdragers.

Het modulaire systeem kan alle voorkomende niveauverschillen en afschotten opvangen waardoor er een volledig drempelvrije, nieuwe dekvloer ontstaat.

Kenmerken opplussysteem

Veiligheid
Met het Enviro-opplussysteem behoren een nat en glad loopvlak voorgoed tot het verleden. Regenwater wordt door de naden van de Envirodeck vlonderdelen afgevoerd waarna het over het afschot van de bestaande ondervloer via de bestaande hemelwaterafvoeren wegloopt. De waterhuishouding onder het systeem voorkomt dat er na het opplussen diepe, onveilige afvoergoten naast het loopvlak ontstaan.

Een bijkomend voordeel van het Enviro-opplussysteem is dat er een breder looppad kan worden gerealiseerd omdat goten en randen onder de nieuwe loopvloer wegvallen. Dit is met name voor oudere bewoners van belang omdat deze kwetsbare groep extra gebaat is bij loopcomfort en wielvriendelijkheid.

Indien gewenst kan er nadien een (optionele) antisliplaag op het dek worden aangebracht, bijvoorbeeld voor toepassing op hellingbanen. Voor horizontale dekken is een extra behandeling niet nodig omdat Envirodeck - in tegenstelling tot hardhout en betontegels - ook op de lange termijn haar natuurlijke antislip vermogen behoud. Het antislip vermogen van Envirodeck neemt zelfs toe onder vochtige omstandigheden zoals bij regen en mist.

Envirodeck is leverbaar in Brandklasse C t/m Efl, Rookklasse S01, vertoont geen druppelgedrag bij brand en is om die redenen zelfs geschikt voor toepassing op vluchtwegen.

Bouwfysisch
Voor woningbouwcorporaties en Verenigingen Van Eigenaren is een goede dilatatieopvang belangrijk zodat onderhoud aan kozijnen mogelijk blijft. Omdat het Enviro-opplussysteem niet verkleefd wordt met loopvlak, muren of kozijnen, wordt dit gegarandeerd. Om onderhoudswerkzaamheden onder het dek te vergemakkelijken is er recent een nieuw type kunststof montageclip (T-clip) ontwikkeld zodat individuele planken eenvoudig uit het modulaire systeem verwijderd kunnen worden.

Door gebruik te maken van Regupol rubbergranulaat en/of Buzon vloerdragers als draagelementen is de geluiddemping uitzonderlijk goed. De Envirodeck vlonderdelen worden middels clips of traditioneel (afhankelijk van de Brandklasse-eisen) stevig op de houtkunststof onderslagen (fundatieprofielen) gemonteerd waardoor een robuust geheel ontstaat.

Daar de vloerdragers los onder de onderconstructie van het dek geplaatst worden, ontstaat er een constructie die ongevoelig is voor scheurvorming van de externe bouwdelen.

Esthetisch
Naarmate mensen ouder worden neemt de mobiliteit af en wordt de sfeer in de eigen woning steeds belangrijker. Woongenot wordt steeds belangrijker en het is een trend om de woning qua styling “door te trekken” naar de buitenruimtes. Vandaar dat bewoners en woningbouw organisaties de verschillende kleuropties en het natuurlijke karakter van Envirodeck erg waarderen. De uitstraling van het gehele wooncomplex wordt hiermee op een hoger niveau gebracht.

Breed toepasbaar
Het Enviro-opplussysteem is door haar gewicht geschikt voor vrijwel alle galerijen, balkons en dakterrassen. Het systeem weegt slechts 22 kg/m². De planken zijn slechts 19 of 25 mm dik. Door de montage op composiet onderconstructiebalken - middels verdekt gemonteerde RVS clips - ontstaat een sterk constructief geheel en word het systeem tegen windbelasting gezekerd.

Aantrekkelijke uitstraling
Grauwe galerijen en balkons krijgen met het Enviro-opplussysteem weer een aantrekkelijke en ruimtelijke uitstraling. De planken zijn leverbaar in diverse kleuren en lengtes en indien gewenst zelfs in maatwerk. Klanten hebben hierdoor maximale vrijheid bij het bepalen van kleur- en legpatronen. Indien gewenst kunnen de randen van het systeem worden afgewerkt met randprofielen uit composiet in dezelfde of een contrasterende kleur.

Omdat er altijd een dilatatieruimte rond de dekdelen wordt geadviseerd, blijven bestaande goten en kozijnen eenvoudig bereikbaar voor regulier onderhoud.

Montage en onderhoud zonder overlast
Overlast voor bewoners is minimaal tijdens montagewerkzaamheden, de woningen blijven steeds bereikbaar. Door de modulaire opbouw is het systeem blijvend demontabel waardoor ook onderhoud aan de bestaande bouw gemakkelijk plaatsvindt.

Voordelen Opplussysteem

Enige belangrijke kenmerken van het opplussysteem zijn:

1) Voordelig
Het opplussysteem is concurrerend geprijsd en voordeliger in aanschaf als traditionele alternatieven. Door toepassing van verdekt gemonteerde RVS installatieclips zijn er geen schroefkoppen in het loopdek aanwezig en wordt een snelle montage gegarandeerd met lagere installatiekosten als resultaat.

2) Duurzaam
Envirodeck is in de hoogste Duurzaamheidsklasse (1) ingedeeld. Het materiaal is duurzamer als bijvoorbeeld Azob© hardhout. Buzon vloerdragers worden geproduceerd uit HD polypropyleen en hebben net als Envirodeck een theoretische levensduur van meer dan 50 jaar. Daarbij worden de dragers gegarandeerd voor een belasting tot 1000 kg per stuk!

3) Kleurecht
Envirodeck heeft een Delta EAB waarde (na 10 maanden klimaatkamer, equivalent aan 10 jaar buitenexpositie) lager dan 5 en mag om die reden kleurecht worden genoemd. Verder vergrijst het materiaal niet en is het UV-resistent.

4) Slijtvast
Envirodeck heeft een aanzienlijk hogere slijtvastheid als Vuren, Bilinga en Bankirai

5) Veilig
Envirodeck beschikt standaard over een hoge antislipwaarde die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bankirai, onder natte condities toeneemt. Alg en vuil hechten niet aan de HDPE beschermlaag. Optioneel kan een Markeyetec oppervlaktebehandeling worden uitgevoerd waardoor de antislipweerstand van 0,70 naar 1,17µ verhoogd wordt.

6) Innovatief
Er is verder een gesloten dekoplossing met een flexibele rubber voegdichting beschikbaar, qua uiterlijk een teakdek gelijk. Het gesloten dek is een ideale oplossing indien er geen dichte ondervloer aanwezig is.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES