..........
shadow_fix

Renovatie ketelhuis

De ketels van het complex aan de Parkweg in Vlaardingen waren, na ruim 29 jaar trouwe dienst, medio 2008 aan vervanging toe.

Renovatie Ketelhuis

Statistisch gezien werd de kans op een storing steeds groter,
daarom adviseerde PIT Beheer de VvE om voor de winter over te
gaan tot vernieuwing van de verwarmingsinstallatie.

Dankzij goed uitgevoerd periodiek onderhoud zijn de bewoners
niet vaak door storingen geplaagd, maar in deze tijd van bewust
energieverbruik was het gasverbruik van de ketels te hoog terwijl
het rendement vrij laag was. Ongeveer een derde van de opgewekte
warmte ging met de oude ketels verloren via het schoorsteenkanaal.
De woningcorporatie Waterweg Wonen uit Vlaardingen is ook
nauw betrokken geweest bij dit project. Zij heeft in deze VvE nog
een groot aantal woningen in het bezit. Ook in andere VvE’s waar
PIT Beheer het technisch beheer uitvoert, is Waterweg Wonen nog
groot eigenaar.

De nieuwe ketels

Gezien de gunstige ervaringen met de betrouwbaarheid van de
oude ketels, was de keuze voor Remeha als leverancier voor de
nieuwe ketels geen verrassing. De toegepaste Remeha Gas 310
Eco ketels zijn hoogrendementsketels die door de modulaire
opbouw van het aantal leden vrij gemakkelijk gedimensioneerd
kunnen worden voor de benodigde capaciteit. De vlamsterkte
van de branders wordt automatisch en traploos afgestemd op de
warmtevraag waardoor een maximaal comfort aangeboden wordt
tegen een zo optimaal mogelijke bedrijfsvoering van de ketels.
De ketels voldoen ruimschoots aan Gaskeur HR 107 en Gaskeur
SV, dus het hoogste rendement tegen een minimale emissie van
milieuschadelijke stoffen. Door de geringe afmetingen en een
relatief laag gewicht zijn deze ketels ook in moeilijk toegankelijke
ketelhuizen eenvoudig te plaatsen.

Uitvoering

De ketels zijn in cascade opstelling aangesloten op een open
verdeler die de twee afzonderlijke circulatielussen bij de voor- en
achtergevels bedient. Tegelijk met de ketels zijn ook één van de
circulatiepompen en de expansievaten vervangen. De oude analoge
besturing heeft plaats moeten maken voor een volledig programmeerbaar
exemplaar. De nog goede delen van de installatie zijn ui


teraard gehandhaafd gebleven en waar nodig voorzien van nieuwe
meetapparatuur en sensoren. De installateur heeft in opdracht van
de VvE Parkweg te Vlaardingen de renovatie van het ketelhuis heel
professioneel binnen het beschikbare budget en volgens planning
uitgevoerd.

Het eindresultaat

Dit project is in korte tijd en naar ieders tevredenheid uitgevoerd.
In de koude winter van 2009 hebben de bewoners van het
complex aan de Parkweg comfortabel en dubbel genoten van hun
nieuwe ketels. Naast een direct merkbare besparing in de gasrekening
hadden zij met hun milieubewuste keuze ook een positieve
bijdrage geleverd aan het terugdringen van emissie van gassen die
verantwoordelijk zijn voor de snelle opwarming van de aarde.

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam