Begroeide daken

Door de verwachte klimaatveranderingen komt er steeds meer interesse voor externe waterberging en vertraging van hemelwater.

Geplaatst door: ZinCo Benelux B.V.

Begroeide daken

Begroeide daken worden steeds vaker gebruikt voor deze externe waterberging. Steden gaan subsidie regelingen opstellen met betrekking tot begroeide daken maar er is een probleem: De overheden en marktpartijen kunnen op dit moment begroeide daken niet met elkaar vergelijken. Door middel van dit onderzoek wilt men uniforme bepalingsmethode vastleggen. Hierdoor kunnen de overheden haar subsidiecriteria en gunningcriteria objectiever vastleggen en kunnen marktpartijen haar producten met elkaar vergelijken. Een belangrijke stap hierbij is de inpassing van begroeide daken in riolering en oppervlakte water berekeningen.

Om dit onderzoek tot een goed einde te brengen is er eerst uitvoerige literatuuronderzoek gedaan. Dit onderzoek gaat over de eigenschappen van begroeide daken ten aanzien van water. De stap die hierop volgde was een onderzoek naar de gebruikte berekeningsmethodes (modellen). Omdat dit onderzoek gedaan is samen met Gemeente Rotterdam is er besloten om te werken met het model van deze gemeente (SOBEK-model). Dit model wordt door veel
gemeentes in Nederland gebruikt om de riolering- en oppervlakte water mee door te berekenen. Maar om het onderzoek zo generiek mogelijk te houden zal dit eerst uitgewerkt worden met behulp van Excel. Hierdoor kunnen begroeide daken toegepast worden in andere modellen. Om dit onderzoek concreet te maken is besloten om een casestudie uit te werken. Het Witte dorp te Rotterdam is gekozen als casestudie locatie. Hiervoor is gekozen aangezien dit een gesloten watersysteem is en omdat gemeente Rotterdam deze locatie wilt voorzien van begroeide daken in de toekomst.

Klik hier voor meer infomatie over dit onderwerp

Bedrijvengids Geplaatst door
ZinCo Benelux B.V.

ZinCo Benelux B.V.

Postbus 9092, 1006 AB  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.