innovatieve dakbedekking

Het Roofclix® systeem is een duurzame, milieuvriendelijke en bovenal passieve oplossing tegen ongewenste opwarming van woningen en bedrijfsgebouwen.

Geplaatst door: Sustainable Durable Systems

Warmtewering

In de winter is de werking tegengesteld en wordt warmteverlies via het dak fors beperkt door de isolerende werking van het materiaal.
Dat betekent dus simpel gezegd dat er grote besparingen te behalen zijn op verwarmen en koelen, wat weer zorgt voor een comfortabeler leef- en werkklimaat. Het is beter voor het milieu en het bespaart u ook nog eens veel energiekosten. Daarnaast gaat uw apparatuur en onderliggende dakbedekking ook nog eens veel langer mee en heeft minder onderhoud nodig. Een win-win situatie dus! Roofclix® is een goed doordacht systeem dat een plat dak van een éénlaags dakpakket verandert in een drielaags dakpakket met totaal nieuwe eigenschappen. Het bestaat uit harde, kunststof dakpanelen, die met een handig kliksysteem via koppelstukken aan elkaar worden gezet. Roofclix® houdt warmte door zonnestraling zeer effectief tegen en is geschikt voor vlakke en licht hellende platdakconstructies. Het systeem is eenvoudig te monteren zonder gereedschap en is ook weer makkelijk te verwijderen. Daardoor is hergebruik van de panelen mogelijk.

Het passieve Roofclix® systeem heeft een accommoderende Rc-waarde in de zomertijd. Het passieve Roofclix® systeem heeft, in de meeste gevallen (afhankelijk van de Rc-waarde van de bestaande isolatie), nog een extra voordeel bij warmtewering. Het systeemweert in hoge mate warmte indringing van buiten naar binnen (een onbeschermd dak kan 80 graden Celsius worden) en kan daarnaast gelijktijdig de interne warmtelast afvoeren van binnen naar buiten via de geventileerde spouwlaag waar de schaduwtemperatuur heerst. Het Roofclix® systeem kan dus beide tegelijkertijd.

Koudewering

Daarnaast gaat het systeem in hoge mate, in koude tijden, warmteverlies (warmte uitstraling) door het dak tegen. Normaliter komt warmtestraling niets tegen en verdwijnt in de ruimte. In de kleine, 2½ cm hoge, horizontale spouwlaag wordt de warmtestraling via de onderzijde van de Roofclix® voor het overgrote deel teruggekaatst en warmt daarmee de dakhuid én de lucht in de spouwlaag op (denk hierbij aan een wak in het ijs onder een brug terwijl daar de ruimte enorm is vergeleken met onze spouw).

 

Lage bestaande Rc-waarde

Bij renovatie profiteren bestaande daken met een lage Rc-waarde het meest omdat warmte niet meer kan binnendringen en tegelijkertijd overmatige interne warmtelast afgevoerd kan worden via de spouwlaag waar de schaduwtemperatuur heerst. In koude periodes bepaalt de temperatuur van de dakhuid in hoofdzaak de warmtestroom naar buiten, deze temperatuur blijft onder de Roofclix® relatief hoog. Bij nieuwbouw is het zaak om in combinatie met het Roofclix systeem de Rc-waarde in de onderste daklaag zo laag mogelijk te houden om optimaal te kunnen profiteren van de nieuwe eigenschappen van het systeem. Een verhoging van de Rc-waarde van de dakisolatie zelf laat de warmte minder snel binnenkomen maar voorkomt tegelijkertijd ook dat de interne warmtelast kan ontsnappen van binnen naar buiten waardoor er energie toegevoegd moet worden om te koelen.

Windvastheid

Roofclix® bestaat uit harde witte kunststof dakelementen met een dubbel kliksysteem afgevuld met brandvertragende schuimisolatie. Het kliksysteem (schijfwerking, 100 m2 is al 800 kg), de drukvereffening door de uitsparingen en de (gedeeltelijke) elastische verkleving zorgen voor een hoge windvastheid tot aan orkaankracht. Roofclix® is daarbij ook een lichtgewicht ballastelement door haar schijfwerking, weegt circa 8 kilo per m2 en is daarmee ook nog eens bijzonder arbeidsvriendelijk.

Roofclix levert een besparing op verwarmings- en koelkosten en heeft een gemiddelde terugverdientijd van 3 tot 4 jaar. Door de lagere binnentemperatuur op warme dagen hoeft er minder intensief gekoeld te worden. Daarbij zuigen luchtkoelsystemen op het dak al koelere lucht aan, doordat de omgevingstemperatuur lager is dan boven een heet bitumendak. Zo wordt dubbel energie bespaard én de levensduur van koelinstallaties verlengd.

Combineer met zonnecollectoren

In combinatie met zonnecollectoren rendeert Roofclix het allerbest. In de toplaag zit titaandioxide. Dit zorgt voor zoveel extra reflectie dat de zonnecollectoren die erop staan 10% meer rendement kunnen opleveren. En doordat Roofclix de dakbedekking beschermt, gaat deze net zo lang mee als het gebouw. Zo bespaart Roofclix op vele manieren geld en energie.

Bedrijvengids Geplaatst door
Sustainable Durable Systems

Sustainable Durable Systems

P.C.Hooftlaan 24, 7552 HG  HENGELO

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.