..........
shadow_fix

Daken na-isoleren

Na-isoleren? Gewoon Roofmate erop!

Veel bestaande platte daken van de woningvoorraad zijn voorzien van isolatie. Door aangepaste normen en hogere comfort eisen voldoen deze daken niet meer. Toch zou het kapitaalvernietiging zijn om de reeds aanwezige isolatie en vaak nog goede dakbedekking te verwijderen en af te voeren. De meest voor de voor de hand liggende methode om deze daken naar een hoger isolatie niveau te tillen is in dit geval het aanbrengen van een omgekeerd dak.

Volgens het omkeerdak systeem wordt Roofmate isolatie los op de dakbedekking gelegd. Uniek hierbij is dat er alleen maar isolatie(waarde) wordt toegevoegd. Daarnaast biedt dit systeem extra bescherming van het dak tegen veroudering door weersinvloeden, UV-straling en mechanische beschadigingen, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd.Bij gebruik van Roofmate SL-X platen kan de eind afwerking bestaan uit dakgrind, betontegels op tegeldragers, houten vlonders of een tuindak. Voorzieningen zoals zonnepanelen en airco installaties kunnen probleemloos op de Roofmate SL-X staan en onderhouden worden zonder schade aan het dak.

Dit voorjaar werd aan de Pontanusstraat in Amsterdam een historisch pand voorzien van Roofmate isolatie. De dakbedekking was onlangs al vernieuwd, maar er was geen aanvullende isolatie aangebracht. Omdat het dak onvoldoende ballast kon dragen besloot de opdrachtgever te kiezen voor Roofmate LG-X (25 kg per m²), 120 mm blauwe XPS-isolatie fabrieksmatig voorzien van 10 mm beton, welke fungeert als lichtgewicht ballast laag. Uitsluitend aan de randen is extra ballast toegevoegd d.m.v. betontegels. Doordat de isolatie op de dakbedekking ligt is condensatie in de constructie uitgesloten.

Onderzoek door het Bureau Dak Advies heeft aangetoond dat een omgekeerd dak een te verwachten levensduur heeft van ten minste 30 jaar. Omdat Roofmate los wordt toegepast is het product ook na vele jaren functioneren opnieuw als isolatieplaat te gebruiken. Alle blauwe Styrofoam producten, waaronder Roofmate, zijn Cradle-to-Cradle “Silver” gecertificeerd door het MBDC (Mc Donough Braungart Design Chemistry ).

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
 • Bewust bezig met dakisolatie

  energie

  Iedereen weet dat de meeste warmte in het huis via het dak verloren gaat. Door slecht geïsoleerde daken verdwijnt vijfendertig procent van de warmte de lucht in.

 • Groen op het dak

  dak

  De zoektocht naar duurzame energie komt steeds nadrukkelijker opzetten. Een veelgebruikte oplossing op dit gebied zijn groendaken. Het bedekken van platte daken met levende planten staat niet alleen voor een leuk uitzicht, het is ook goed voor het milieu.

 • IsoBouw introduceert een compleet nieuw plat dak assortiment

  dak

  Met maar liefst 26 productvarianten introduceert IsoBouw een vernieuwd TOP-assortiment in plat dak isolatiesystemen. De 26 varianten worden onderverdeeld in 4 productgroepen: SuperTop, PolyTop, LiteTop en ThermoTop.

 • Na-isolatie

  energie

  In een volledig ongeïsoleerde woning verdwijnt meer dan de helft van de aangevoerde energie door de 'schil' van de woning naar buiten. Na-isolatie is dan ook van het grootste belang.

 • IsoBouw introduceert een decoratieve en luchtdichte binnenisolatie

  energie

  De grootste EPS-leverancier in de Benelux, IsoBouw Systems bv, brengt een nieuw gepatenteerd binnenisolatiesysteem op de markt; SlimFix® Deco.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Blauwplaat BV / DOW Building Solutions

Klik hier voor meer info bekijk bedrijfsprofiel

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam