Daken na-isoleren

Na-isoleren? Gewoon Roofmate erop!

Veel bestaande platte daken van de woningvoorraad zijn voorzien van isolatie. Door aangepaste normen en hogere comfort eisen voldoen deze daken niet meer. Toch zou het kapitaalvernietiging zijn om de reeds aanwezige isolatie en vaak nog goede dakbedekking te verwijderen en af te voeren. De meest voor de voor de hand liggende methode om deze daken naar een hoger isolatie niveau te tillen is in dit geval het aanbrengen van een omgekeerd dak.

Volgens het omkeerdak systeem wordt Roofmate isolatie los op de dakbedekking gelegd. Uniek hierbij is dat er alleen maar isolatie(waarde) wordt toegevoegd. Daarnaast biedt dit systeem extra bescherming van het dak tegen veroudering door weersinvloeden, UV-straling en mechanische beschadigingen, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd.Bij gebruik van Roofmate SL-X platen kan de eind afwerking bestaan uit dakgrind, betontegels op tegeldragers, houten vlonders of een tuindak. Voorzieningen zoals zonnepanelen en airco installaties kunnen probleemloos op de Roofmate SL-X staan en onderhouden worden zonder schade aan het dak.

Dit voorjaar werd aan de Pontanusstraat in Amsterdam een historisch pand voorzien van Roofmate isolatie. De dakbedekking was onlangs al vernieuwd, maar er was geen aanvullende isolatie aangebracht. Omdat het dak onvoldoende ballast kon dragen besloot de opdrachtgever te kiezen voor Roofmate LG-X (25 kg per m²), 120 mm blauwe XPS-isolatie fabrieksmatig voorzien van 10 mm beton, welke fungeert als lichtgewicht ballast laag. Uitsluitend aan de randen is extra ballast toegevoegd d.m.v. betontegels. Doordat de isolatie op de dakbedekking ligt is condensatie in de constructie uitgesloten.

Onderzoek door het Bureau Dak Advies heeft aangetoond dat een omgekeerd dak een te verwachten levensduur heeft van ten minste 30 jaar. Omdat Roofmate los wordt toegepast is het product ook na vele jaren functioneren opnieuw als isolatieplaat te gebruiken. Alle blauwe Styrofoam producten, waaronder Roofmate, zijn Cradle-to-Cradle “Silver” gecertificeerd door het MBDC (Mc Donough Braungart Design Chemistry ).

Bedrijvengids Geplaatst door
Blauwplaat BV / DOW Building Solutions

Blauwplaat BV / DOW Building Solutions

Munsterstraat 12, 7418 EV  Deventer

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.