Technische eigenschappen

Groene daken en gevels worden populairder en de markt groeit flink. De groene daken en gevels hebben voordelen voor particulieren, bedrijven en overheden.

Geplaatst door: ZinCo Benelux B.V.

Groene daken en gevels

Voor de toekomst wordt bijvoorbeeld stijgende neerslag over het gehele jaar verwacht, en piekneerslagen in drogere zomers, wat kan leiden tot problemen door over tollig water. Groene gevels en daken kunnen deze problemen verhelpen door water van neerslag te bufferen, ver tragen en door retentie (het verminderen van water naar het riool). Door het toepassen van groene gevels en daken zijn retenties mogelijk van tussen de 50% en 75%.

Deze waarden zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals o.a. de opbouw en hellingshoek van een groen dak of gevel. Ook zijn groene daken en gevels in staat om de energetische eigenschappen te verbeteren, waarbij de R-waarde van gevels met 14% kan stijgen. Zo kan deze zorg dragen voor het koelen in de zomer en de warmteverliezen te verkleinen in de winter. Maar ook de warmteweerstand van het pakket zal stijgen. Door de verbetering van de energetische eigenschappen middels groene daken en gevels is het zelfs mogelijk om de energiebehoefte te reduceren, zowel in de zomer als in de winter, waarbij de reductie kan oplopen tot 75% van de benodigde energie voor het koelen en verwarmen.Tevens kunnen groene daken zorgen voor een duurzame oplossing voor gebouwen omdat de dakbedekking een langere levensduur heeft.

Dit komt mede door de verlaging van het dakmembraan. Groene daken en gevels hebben niet alleen een duurzame oplossing/effect voor gebouwen, maar ook voor het omliggende stedelijk gebied. Zo hebben ze effect op omgevingstemperatuur, een reductie van ongeveer 2-4 °C, in stedelijk gebied, waar groene parken en wateren steeds meer moet wijken voor gebouwen en de infrastructuur. Groene daken en gevels hebben een koelend effect op de omgeving in steden, gegenereerd door o.a. verdamping en de evapotranspiratie van de vegetatie. Daarnaast kunnen ze de luchtkwaliteit verbeteren in steden waar groene daken aangelegd worden, waar de luchtverontreiniging stijgt m.n. door het gemotoriseerd verkeer.

Klik hier voor het voledige onderzoek

Bedrijvengids Geplaatst door
ZinCo Benelux B.V.

ZinCo Benelux B.V.

Postbus 9092, 1006 AB  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.