Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Valbeveiligingssysteem

01 januari 2018
Latchways heeft het wetenschappelijke principe van Constant Force toegepast op de valbeveiligingsindustrie en biedt een eenvoudig te installeren, betrouwbare en rendabele oplossing voor het veilig werken op daken.
LEES VERDER

Productomschrijving


De principes van valbeveiliging zijn gebaseerd op effectieve belastingbeheersing. Een systeem moet de valkracht van personen kunnen opvangen en de energie hiervan kunnen absorberen. Van oudsher werd dit bereikt door het bevestigen van het systeem aan de constructie van het gebouw waarbij het ankerpunt zorgde voor het absorberen van de belasting. Dit veroorzaakte problemen voor ontwerpers en installateurs omdat de locatie van het systeem werd bepaald door de constructieonderdelen van het gebouw.

Het installeren van het systeem was tijdrovend omdat het systeem zowel boven als beneden moest worden bevestigd. Een dergelijke installatiemethode kan problemen veroorzaken met garanties, lekkage en koudebrugvorming. Het Constant Force valblok van Latchways hoeft niet aan het gebouw te worden bevestigd en kan daarom veel gemakkelijker worden geïnstalleerd. De Constant Force technologie zorgt er voor dat de belasting die ontstaat tijdens het vallen door het volledige systeem geabsorbeerd kan worden, zoals getoond in onderstaande grafiek.

Prestatie van Constant Force® valblok vergeleken met star anker

Valbeveiliging van Latchways: Kwaliteitsproducten

Latchways richt zich op het leveren van valbeveiligingsproducten voor alle industriële, constructie- en onderhoudstoepassingen. De systemen zijn o.a. geïnstalleerd in stadia, winkels, op hoogspanningsmasten, in winkelcentra en vooraanstaande locaties zoals Eden Project, pier 6 op Gatwick Airport, Hongkong Airport en Grand Central Station in New York.
Latchways werkt nauw samen met de voornaamste fabrikanten van dakbedekkingssystemen om een complete reeks valbeveiligingssystemen voor alle soorten daksystemen en dakontwerpen te kunnen bieden.

Dakanker bevestigingsinformatie

Constant Force®: dakanker bevestigingsinformatie

De Constant Force systemen van Latchways bieden een totaaloplossing voor zowel valbegrenzing als valbeveiliging. De eenvoud van de bevestigingen maakt een snelle en eenvoudige installatie mogelijk van veilige oplossingen in situaties waar werkers aan valgevaren zijn blootgesteld. Het systeemontwerp kan met behulp van de software van Latchways worden gecontroleerd. Stuur een e-mail naar spec@latchways.com voor meer informatie.

Latchways werkt samen met alle voornaamste fabrikanten van daksystemen. Bezoek www.latchways.com of vraag een ManSafe bestekschrijvers handleiding aan om te zien hoe de valblokken op de verschillende daksystemen van fabrikanten zijn bevestigd. Verschillende fundatieplaten die voor alle dakconfiguraties gebruikt kunnen worden, zijn beschikbaar zie tabel.

Type dak Bevestigingsafmetingen (mm)
Staande felsverbinding 300/305/333/400/500
Samengesteld en ter plaatse geïnstalleerd 250/300/333/400/500
Verdekte bevestiging 500/532
Stalen dak 210/268/300/350/459
Betonnen dak 210/268/300/350/459
Houten dak 210/268/300/350/459

Voornaamste voordelen

De systeemtechnologie beperkt de belasting tot 10 kN tijdens een val.
Bovenloopbevestiging maakt snelle en eenvoudige installatie mogelijk.
Nagenoeg geen koudebruggen.
De dakgarantie vervalt niet.
De locatie van het systeem is niet beperkt tot de constructieonderdelen van het gebouw.
Valblokken met bij het dak passende poedercoating zijn optioneel verkrijgbaar.
Geschikt voor gebruik op een dakhelling tot 15°.

Vrijstaand Constant Force® dakander
Het vrijstaande Constant Force dakanker is geschikt voor toepassingen waar dakdoorboring niet vereist of mogelijk is. Het is beschikbaar als valbegrenzings- of valbeveiligingssysteem en kan met één dakanker of met meerdere, onderling door een kabel verbonden, dakanders worden gebruikt, afhankelijk van de toepassing.

Systeemontwerp

Typische dakindeling voor een perimetersysteem met de verschillende systeemcomponenten. De valblokken mogen niet verder dan 10 meter van elkaar zijn geïnstalleerd. Ontwerpers moeten ervoor zorgen dat toegang tot alle zones mogelijk is zonder aanpassing van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Latchways biedt u een maatwerk systeemontwerp dat voldoet aan uw projecteisen. Stuur een e-mail naar spec@latchways.com
voor meer informatie.

Systeemcomponenten

De volgende componenten van het systeem stellen werkers in staat handenvrij te werken. De componenten van Latchways zijn vervaardigd uit roestvrij staal van marinekwaliteit en zijn individueel genummerd om deze te kunnen traceren. Jaarlijkse inspectie en onderhoud is vereist.

Kabelgeleider
De gebruiker die een harnasgordel draagt en een valdempende ankerlijn, is continu aan het systeem vastgehaakt door middel van een Transfastener die draait en op deze manier de kabelsteunen kan passeren. Voor systemen op een dakhelling van meer dan 15° is een ClimbLatch-systeem nodig, in plaats van een Transfastener.

Spanschroef
De spanschroef fungeert als kabelafsluiter en zorgt voor het spannen van het systeem. De indicatorschijf draait vrij zodra de juiste spanning is bereikt.

Gaffelverbindingspin
De gaffelverbindingspin fungeert als een kabelafsluiter op het tegenovergestelde einde van het systeem van de spanschroef.

90° hoekklem
Deze uit één stuk vervaardigde hoekklem kan aan een tussenblok worden bevestigd en voorziet in een hoekverandering van 90° binnen het systeem.

Verstelbare klem
Deze klem kan vastgemaakt worden aan een tussenblok en voorziet in een hoekverandering van 0° tot 80° zowel op het horizontale als op het verticale vlak.

D-ring en hanger
De D-ring en hanger vormen een kabelsteun tussen de kabeleinden. De kabel wordt door de hanger gevoerd zodat de Transfastener over de hele lengte van het systeem kan lopen zonder los te koppelen.

Wetgeving en materieelnormen

Naast interne beoordelingen worden de producten van Latchways extern getest door aangemelde onafhankelijk keuringsinstanties. Alle systemen zijn voorzien van het CE-keurmerk en zijn vergezeld van de toepasselijke conformiteitsverklaringen.

De voornaamste EN normen zijn:
EN 341 PPE voor het vallen van hoogte.
Afdaalmechanismen.
EN 353-1 PPE specificatie voor valbescherming met geleiders. Starre ankerlijn.
EN 353-2 PPE specificatie voor valbescherming met geleiders. Flexibele ankerlijn.
EN 354 PPE voor het vallen van hoogte. Ankerlijnen.
EN 355 PPE voor het vallen van hoogte. Schokdempers.
EN 358 PPE voor positionering van het werk en het voorkomen van het vallen van hoogte. Systemen voor positionering van het werk.
EN 360 PPE voor het vallen van hoogte. Valbescherming met intrekmechanisme.
EN 361 PPE voor het vallen van hoogte. Volledig lichaamsharnas.
EN 362 PPE voor het vallen van hoogte. Connectoren.
EN 363 PPE voor het vallen van hoogte.
Valbeschermingssystemen.
EN 364 PPE voor het vallen van hoogte. Testmethodes.
EN 795 PPE voor het vallen van hoogte.

Verankeringssystemen
Alle onderdelen van de Constant Force valbeveiligingssystemen van Latchways voldoen aan de toepasselijke EN normen zijn voorzien van het geldende CE-keurmerk. De voornaamste norm is EN 795 die betrekking heeft op verankeringssystemen. Door ontwikkelingen in de technologie is de aard van het verankeringssysteem veranderd. Latchways voert volledige daksysteembeproevingen (6 m x 6 m) uit om de plaatselijke installatie te simuleren. Dit is een minimumvereiste voor bovenloopoplossingen.

De Constant Force systemen worden aanbevolen en zijn goedgekeurd voor gebruik door de meeste fabrikanten van daksystemen. Informatie over het installeren van de systemen op alle type daken is te vinden in de ManSafe bestekschrijvers handleiding van Latchways die op verzoek verkrijgbaar is of beschikbaar is op www.latchways.com

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Eurosafe Solutions BV
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES