CO-STOP

De meest veilige oplossing tegen koolmonoxidevergiftiging: CO-STOP van Elbes. Schakelt bij het detecteren van koolmonoxide (CO) automatisch de bron uit.

Geplaatst door: Elbes

Koolmonoxide: sluipmoordenaar

Je ziet het niet, ruikt het niet én je proeft het niet: Koolmonoxide! Deze stille sluipmoordenaar eist jaarlijks zo’n 11 doden en honderden ongevallen. En steeds vaker bij gesloten verwarmingssystemen waarvan men doorgaans denkt dat deze veilig zijn.

Koolmonoxidevergiftiging kan bij iedereen gebeuren. En waarom zou je het risico op koolmonoxidevergiftiging willen lopen. Met een kleine ingreep kan dit voorkomen worden.

CO-STOP, MEER DAN EEN MELDER

Voorkom koolmonoxidevergiftiging nu met de nieuwste vinding: de CO-STOP! Dit vernuftig apparaatje geeft bij het detecteren van koolmonoxide - afgekort CO - niet alleen een luid alarm, maar schakelt als enige CO-alarmsysteem tevens de CV-ketel of het gastoestel uit.

Onderscheidend

Mensen hebben de neiging om bij een alarmsignaal te kijken wat er aan de hand is. Dit kan bij een traditionele melder tot fatale gevolgen leiden. Er komt immers nog steeds koolmonoxide vrij. Bij de CO-STOP niet! Deze schakelt ook de bron uit waarmee de CO-productie wordt gestopt. Hiermee kunnen veel ongevallen voorkomen worden en levens worden gered.

Verkrijgbaarheid

De CO-STOP is verkrijgbaar in drie versies:

  • CV-versie. Deze wordt aangesloten op de CV-ketel en heeft geen externe voeding nodig. Bij koolmonoxidedetectie onderbreekt de CO-STOP het stroomcircuit van de CV-ketel waardoor deze uitschakelt.
  • CV-versie met schakelstekker. Deze versie is uitgevoerd met een speciale schakelstekker. De stekker van de CV-ketel wordt in deze schakelstekker gestoken waarna deze in een stopcontact wordt gestoken. Zéér eenvoudige en snelle installatie! Bij koolmonoxidedetectie schakelt de CO-STOP de speciale schakelstekker die op dat moment de stroomtoevoer naar de CV-ketel onderbreekt.
  • Gasklepversie. Deze wordt in combinatie met een speciale bijgeleverde gasklep module toegepast bij open toestellen zoals geisers en gaskachels. Bij koolmonoxidedetectie schakelt de gasklep de gastoevoer dicht waarmee de veroorzaker wordt uitgeschakeld. Verkrijgbaar in 1/2" en 3/4" gasklep.

De CO-STOP is voor consumenten verkrijgbaar via webshops en installatiebedrijven. U heeft al een CO-STOP voor een adviesprijs van € 89,00.

Bedrijvengids Geplaatst door
Elbes

Elbes

Blankenstein 101, 7943 PE  Meppel

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.