..........
shadow_fix

energetische renovatie

Verhuurders van huurwoningen in de sociale huursector kunnen vanaf 1 juli 2014 subsidie aanvragen voor het nemen energiebesparende maatregelen.

Subsidie voor energetische renovatie

Er is 400 miljoen euro subsidie beschikbaar om huurwoningen energiezuiniger te maken. Het is een van de afspraken die werden gemaakt in het Energieakkoord.

De subsidie voor energiebesparende maatregelen is zowel beschikbaar voor woningcorporaties als overige verhuurders van woningen met een huurprijs tot 700 euro per maand. De aanvragen kunnen worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De huurwoningen moeten ten minste drie energielabelstappen worden verbeterd en uitkomen op energielabel B voor woningcorporaties en label C voor overige verhuurders. Hoe meer labelstappen er worden gemaakt, hoe hoger het subsidiebedrag zal zijn tot een maximum van 4500 euro per woning en 7,5 miljoen euro per verhuurder.

Woonlasten
Door de energiebesparende maatregelen gaan de woonlasten als het goed is omlaag en het woongenot van de huurder omhoog. De regeling geeft door de aanpassingen van de woningen ook een impuls aan de werkgelegenheid in de bouwsector.

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
 • Het geld ligt op straat!

  financieel

  Nederland subsidieland! Helemaal tijdens de economische recessie is het onbegrijpelijk dat we letterlijk geld op straat laten liggen. De redactie van Appartement & Eigenaar dook in de wereld van de subsidies en licht enkele mogelijkheden toe.

 • Verduurzaming van woningen

  verwarming

  Steeds vaker worden Verenigingen van Eigenaars (VvE) gezien als belangrijke kartrekkers voor het verduurzamen van woningen.

 • Renovisiegroep: duurzame Renovatie Quick Scan

  gevel

  De Duurzaam Renovatie Quick Scan van de Renovisiegroep helpt gebouwbeheerders, eigenaren en bewoners om snel, deskundig en betrouwbaar inzicht te krijgen in mogelijke renovatiescenario’s voor het betreffende pand.

 • Subsidies: waar je als VvE van kunt profiteren

  subsidies

  Ondanks dat er veel subsidie's verdwenen zijn, valt er voor VvE’s nog genoeg te halen, zowel landelijk als regionaal. Zo heeft menig gemeente geld gereserveerd voor duurzame investeringen op het gebied van energieneutraal wonen.

 • Nederland subsidieland!

  subsidies

  Het besef dat het verstandig is je appartementsgebouw te verduurzamen, groeit bij veel VvE's. We merken echter dat het vaak niet duidelijk is hoe je dit het beste kunt aanpakken en wat de mogelijkheden zijn. Wij helpen je graag op weg.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam