Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Energielabel

01 februari 2018
Voor elk huis in Nederland is een energielabel te zien op www.energielabelatlas.nl. Is een geregistreerd energielabel beschikbaar dan wordt dat getoond.
LEES VERDER

Energielabel voor elk huis

Voor elk huis in Nederland is een energielabel te zien op www.energielabelatlas.nl. Is een officieel geregistreerd energielabel beschikbaar dan wordt dat getoond. Alle andere woningen zijn voorzien van een indicatief energielabel. De atlas is een initiatief van Meer Met Minder. “Hiermee gaat het energielabel eindelijk de functie vervullen waar ’t ooit voor bedoeld was”, zo stelt Chris Bruijnes, directeur van Meer Met Minder. “Een hulpmiddel om de energiekwaliteit van de woning voor eigenaren en (potentiële) kopers en huurders zichtbaar en bespreekbaar te maken.”

Bruijnes: “De sleutel tot succes in energiebesparing is de combinatie van lokale samenwerking en goede instrumenten. Met het indicatief energielabel bij de hand kan het gesprek met woningeigenaren aangegaan worden. Zie het als een investeringsprikkel.” De energielabelatlas wordt gesteund door Bouwend Nederland: “We hebben nu als een van de eerste resultaten van het Nationaal Energieakkoord een energiebesparingsfonds voor woningeigenaren”, aldus Joep Rats, directeur economische zaken en verenigingszaken van de koepel van bouwbedrijven. “En we zien steeds meer initiatieven op lokaal niveau, met ondersteuning van onder meer de Rabobank, en nu hebben we dan ook een mooie digitale kaart van Nederland waarop we zien hoe we ervoor staan. We staan aan de vooravond van de langverwachte opschaling.”

Aan de slag
In het Nationaal Energieakkoord is afgesproken dat alle woningen in Nederland een gratis indicatief energielabel krijgen. De Energielabelatlas loopt daarop vooruit. Woningeigenaren, installateurs en aannemers kunnen met behulp van de atlas nu al aan de slag om vier miljoen woningen te verbeteren.

90 procent betrouwbaar
Meer Met Minder ontwikkelde de atlas samen met Raak Softwareapplicaties bv. Daarin wordt op basis van twaalf woningkenmerken het indicatief energielabel voor een woning bepaald. Onderzoek heeft aangetoond dat deze indicatie in meer dan 90 procent van de gevallen binnen één labelstap gelijk is aan het huidige officiële energielabel. De atlas maakt gebruik van de officiële rekenregels van de overheid. “We hebben toegezegd dat we altijd zo snel mogelijk eventuele toekomstige nieuwe regels van de overheid in de atlas zullen verwerken”, zo verklaart Bruijnes.

www.energielabelatlas.nl

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Stichting Meer met Minder
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES