Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Grip op energieverbruik

01 februari 2018
Nieuwe intelligente meters van Conrad.nl helpen gebruikers hun energieverbruik te meten, te begrijpen en terug te dringen.
LEES VERDER

Grip op energieverbruik met nieuwe intelligente energiemeters

De multifunctionele, intelligente Voltcraft-meters registreren vele energiegegevens en sturen deze via bluetooth naar smartphone en tablet.

Conrad.nl introduceert zijn eigen lijn van intelligente energiemeters van het eigen merk Voltcraft, waarmee gebruikers het energieverbruik van aangesloten apparaten kunnen meten. Deze Voltcraft Smart Energy Meters (SEM) kunnen via een gratis app (beschikbaar voor iOS en Android) met een smartphone of tablet worden bediend en geraadpleegd. Op basis van deze informatie kunnen gebruikers apparaten met het hoogste energieverbruik identificeren en zo de energiekosten terugdringen.

De Voltcraft Smart Energy-meters van Conrad worden eenvoudig tussen het stopcontact en het betreffende apparaat geplaatst, waarna het energieverbruik wordt geregistreerd. De meter heeft een opslagcapaciteit van 90 dagen en de gegevens worden via een bluetooth 4.0-interface naar de app op de smartphone of tablet gestuurd. De meetcapaciteit bedraagt 0,23 W tot 3680 W, waarbij de netspanning, stroomverbruik, vermogensopname, vermogensfactor, frequentie, verbruikte energie en energiekosten worden geregistreerd. De gegevens worden in een intuïtief en gebruiksvriendelijk formaat weergegeven via de app op smartphone of tablet.

In combinatie met de app kunnen de Vollcraft Smart Energy Meters bovendien worden gebruikt als schakelbaar stopcontact met timer-functie, en bieden extra functies als in- en uitschakelen, tijdschakelaars en programmeerbare overbelastingsbeveiliging (uitschakelfunctie of alarm).

“Een zo laag mogelijk energieverbruik in huis is goed voor het milieu en voor de portemonnee van de gebruiker”, aldus Frank de Groot (Managing Director van Conrad). “Met onze intelligente Voltcraft-meters krijgen gebruikers op eenvoudige wijze grip op hun eigen energieverbruik. De grafische weergave in de app maakt een ieder bewust van zijn verbruik. Meten is immers weten.”

Voor meer (technische) informatie over Voltcraft Smart Energy: http://conr.nl/SEM

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Conrad Electronic Nederland
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES