..........
shadow_fix

Ledverlichting

Bij VvE de Vrijheidslaan te Leiden moeten begin 2013 de noodverlichtingsaccu’s vervangen worden.

Vervangen

Bij VvE de Vrijheidslaan te Leiden moeten begin 2013 de noodverlichtingsaccu’s vervangen worden. Het is gebruikelijk deze accu’s om de vijf jaar te vervangen. Dergelijke accu’s zijn erg kostbaar en hierdoor zal de VvE met 132 van deze accu’s een groot bedrag kwijt zijn voor het gehele project. Ook zal deze VvE de bestaande tl-verlichtingsarmaturen van inmiddels 13 jaar oud behouden, met een relatief hoog energieverbruik tot gevolg.

Nieuw ledverlichtingsarmatuur

Na onderzoek van deze uitgangspunten komen we tot de conclusie dat het ledverlichtingsarmatuur Bulkhead, inclusief accupack, geleverd door Carnisse Electra, voldoet aan de uitgangspunten.
We kunnen dat als volgt toelichten:

1. Geen hoge kosten voor vervanging van accu’s
De kosten van het vervangen van de accu’s van de bestaande noodverlichtingsarmaturen komen te vervallen. In plaats daarvan koopt de VvE een compleet nieuw ledverlichtingsarmatuur, waarin een noodaccu verwerkt zit.

2. Reductie van het energieverbruik
De nieuwe ledverlichting verbruikt aanzienlijk minder stroom, namelijk gemiddeld 8 Watt ten opzichte van de bestaande tl-verlichting van 15 Watt (lamp, voorschakelapparaat en accupack). Omdat we hier te maken hebben met 132 noodverlichtingsarmaturen
loopt deze besparing al snel op. Hiervoor hebben we, in samenwerking met Carnisse Electra, een energieterugverdienmodel gemaakt. Alleen op basis van de besparing op de accuvervanging en het terugverdienmodel energiebesparin kan de VvE tussen de drie en vijf jaar de complete investering terugverdienen. Tevens zal het een jaarlijkse besparing van de energiekosten opleveren.

3. Lage onderhoudskosten aan armaturen
Het nieuwe noodverlichtingsarmatuur heeft een garantie van drie jaar en heeft ook nog eens een levensduur van 50.000 branduren. Vervangingskosten voor de bestaande tl-buisjes is er niet meer, aangezien er nu gewerkt wordt met een ledpaneel met kleine ledlampjes.

4. Voldoen aan huidige normen en regelgeving
Het nieuwe ledarmatuur voldoet aan de bestaande regelgeving omtrent bruikbaarheid en veiligheid. Ook is het aantal branduren van de noodaccu twee uur; wat voldoet aan de norm. Ook de lichtsterkte van het armatuur voldoet: deze is hoger dan in de bestaande situatie het geval is.

Voorstel en uitvoering

Na het voorleggen en bespreken van deze resultaten met het bestuur van de VvE presenteren we dit voorstel in de Algemene Ledenvergadering. Daar is de reactie zeer positief en zodoende kunnen we namens de VvE de opdracht verstrekken aan Carnisse Electra om de Bulkhead ledarmaturen met noodaccu te plaatsen. Op 4 november 2013 beginnen we met de werkzaamheden en binnen één week is VvE de Vrijheidslaan in Leiden voorzien van nieuwe ledarmaturen met noodaccu’s.

Nieuwe ontwikkelingen

Bij dit soort projecten is het van belang dat u in het voortraject open staat voor nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen die de markt biedt. Er zijn voldoende nieuwe en duurzame oplossingen. Zo zijn wij bij PIT Beheer ook bezig met onafhankelijke haalbaarheidsonder- zoeken voor het plaatsen van zonnepanelen op de platte daken van VvE’s. Ook daar zien we verrassende resultaten waarbij een VvE zijn gemeenschappelijke stroomverbruik sterk kan reduceren.

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
 • Moderne woonkamer: moderne verlichting noodzakelijk

  verlichting

  Stel je voor: je hebt een schitterende, moderne woonkamer. Strakke rolgordijnen, een leren bankstel, gladde vloer, strakke meubels… en een gigantische, ouderwetse kroonluchter die ontzettend uit de toon valt.

 • Vijf tips voor verlichting in een kleine woonkamer

  verlichting

  Een knus appartement inrichten kan leuk zijn, maar ook lastig. Hoe zit het met het kiezen van de juiste verlichting bijvoorbeeld? Gelukkig kun je met verlichting je kamer wat groter doen lijken. Deze tips helpen je daarbij.

 • Led wint terrein in Nederlandse huishoudens

  energie

  Ledverlichting is niet meer weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Ledverlichting is en blijft dan ook een waardige opvolger van de gloeilamp. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Intomart GfK.

 • GlansGarant

  gevel

  U bent bestuurder of lid van een VvE? Dan bespaart GlansGarant u veel tijd, discussies en geld.

 • Warm en veilig stoken

  verwarming

  Het stookseizoen is begonnen, de cv-ketels draaien volop. Om het binnenshuis warm én gezond te houden is periodiek onderhoud van de cv-installatie en rookgasafvoer noodzakelijk.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam