warmteverbruik

De doprimoradio van ista Nederland registreert het warmteverbruik per radiator in collectief gestookte complexen. Aan de hand van de meetresultaten maakt ista voor de beheerder de warmtekostenverdeling en voor iedere bewoner een verbruiksafhankelijke afrekening. 

Geplaatst door: ista Nederland BV

 

Het is niet langer nodig dat de meteropnemer de woning of het wooncomplex bezoekt om de meterstanden af te lezen. De doprimoradio heeft naast een zendfunctie ook een ontvangstfunctie. Hierdoor kunnen alle meetgegevens zeer snel verzameld en doorgestuurd worden naar de centrale dataverzamelaar die ista op kantoor via een modemverbinding uitleest.

Het doprimo radio systeem

Het doprimo radio systeem is bi-directioneel. Dit betekent dat de meters, naast een zendfunctie, ook een ontvangstfunctie hebben. Hierdoor kunnen alle meetgegevens zeer snel verzameld en doorgestuurd worden naar de centrale dataverzamelaar, die alle gegevens van het gehele complex uiteindelijk via een modem doorstuurt naar ista Nederland. Voor het registreren van de meterstanden is een bezoek van de meteropnemer aan de woning of het wooncomplex dus niet nodig.
De doprimo radio rekent met het verschil tussen de gemeten radiatortemperatuur en de ruimtetemperatuur. Dit betekent dat de meter ook zeer geringe warmteafname nauwkeurig registreert. Hierdoor kan ista Nederland voor u een eerlijke kostenverdeling maken en voor iedere bewoner een nauwkeurige afrekening.

Mogelijkheden en gemak

Dagstanden
De centrale dataverzamelaar, memonic radio, zendt wekelijks de einddagstanden, middels het AMM (Automated Meter Management) systeem, naar onze centrale database. Hierdoor beschikken wij continu over de dagstanden per meter. Deze standen gebruiken wij bij bewonerswisselingen of raadplegen wij bij vragen van u of uw bewoners.
Verhuizing
Wanneer een bewoner tijdens de afrekenperiode verhuist, dan is het niet langer nodig een tussentijdse registratie uit te laten voeren. Wij verwerken voor u de stand van de exacte verhuisdatum voor zowel de afrekening van de vertrekkende als die van de nieuwe bewoner. Eenvoudig, nauwkeurig en gemak voor u en uw bewoners.
Continue controle
Vanuit ons kantoor voeren wij wekelijks functiecontrole uit op de meters. Eventuele uitval van meters kan hierdoor worden gesignaleerd, waardoor actie tot reparatie of vervanging mogelijk is. Een betrouwbare meting en kostenverdeling zijn hiermee gegarandeerd.
Programmeren op afstand
Voor montage is de door u gewenste afrekenperiode reeds in de meter geprogrammeerd. De meters zijn echter ook op afstand te modificeren. Denkt u bijvoorbeeld aan het herprogrammeren van de meters, indien u een andere afrekenperiode wenst.

Doprimoradio ista Nederland.

 

Voordelen

 

  • Tweepuntsmeting, waardoor zeer nauwkeurige meting en hoge kwaliteit van de afrekening;
  • Bi-directioneel meetsysteem waardoor 100% exacte registratie;
  • Geen bezoek aan woningen of het wooncomplex omdat de meters op afstand uitleesbaar zijn.
  • Meterstandenregistratie. Hierdoor is de privacy van uw bewoners gewaarborgd;
  • Beschikking over dagstanden waardoor o.a. verwerking exacte meterstanden bij verhuizing;
  • Desgewenst wekelijkse functiecontrole meetsysteem waardoor eventuele uitval van meter direct kan worden gesignaleerd waardoor actie of vervanging mogelijk is. Een nauwkeurige en betrouwbare afrekening zijn hiermee gegarandeerd;
  • Actueel en vorig verbruik afwisselend zichtbaar op de meter, waardoor optimaal gebruiksgemak voor uw bewoners;
  • Programmering op afstand mogelijk waardoor hoge flexibiliteit.
Bedrijvengids Geplaatst door
ista Nederland BV

ista Nederland BV

Postbus 179, 3100 AD  SCHIEDAM

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.