Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

BBK/Intratone-systeem

01 februari 2018
BBK biedt in samenwerking met het Franse bedrijf Intratone een unieke draadloze intercom aan: geen bekabeling, geen vaste binnentoestellen, maar directe en flexibele communicatie met een vaste of mobiele telefoon.
LEES VERDER

Hoe werkt het?

De bezoeker belt aan bij de entree. Het systeem maakt vervolgens via het gsm-netwerk verbinding met de telefoon - vaste lijn of mobiel - van de bewoner. Deze kan dan direct met de bezoeker praten en de deuropener bedienen. Afhankelijk van het soort mobiele telefoon kan de bewoner de bezoeker ook zien.

Wat zijn de voordelen?

Bij traditionele intercomsystemen is er een vast binnentoestel in het appartement aanwezig, meestal zit dat in de hal of gang. Als er aangebeld wordt, moet de bewoner naar de gang of de hal om de oproep te beantwoorden en de toegangsdeur te openen. Bij het systeem van BBK/Intratone kan de bewoner comfortabel vanaf elke willekeurige plaats de oproep beantwoorden. Voor traditionele systemen moeten er kabels naar alle woningen worden aangelegd. Dat is duur in installatie en onderhoud. Bij het BBK/Intratone systeem werkt alles onderhouds- en storingsvrij en bovendien zonder draadjes.

Er zijn meerdere telefoonnummers per bewoner te gebruiken, zodat de oproep automatisch doorschakelt als het gekozen nummer in gesprek is. Aan het intercomsysteem kan ook een toegangssysteem met elektronische 'sleutels' worden gekoppeld. Als de bewoner zo'n sleutel verliest, kan deze gemakkelijk via internet worden gedecodeerd en onbruikbaar worden gemaakt. Overigens kan het gehele beheer van het systeem eenvoudig en veilig door de VvE zelf worden uitgevoerd met behulp van een gratis internetportaal.

Wat zijn de kosten?

De kosten van dit systeem zijn een fractie van de kosten van een traditioneel intercomsysteem. Om een idee te geven: voor een intercomsysteem ten behoeve van 12 woningen is de prijs ongeveer € 175,- per woning, bij 24 woningen ongeveer € 130,-. In deze prijzen zijn de benodigde hardware, software, het beheer via internet en ongelimiteerde communicatiekosten inbegrepen. We gaan er in deze prijsberekening wel van uit dat elke bewoner beschikt over een vaste of mobiele telefoon. De eenmalige installatiekosten verschillen uiteraard per situatie en zijn daarom niet in bovengenoemde prijs opgenomen.

Het BBK/Intratone-systeem kan worden toegepast in een nieuwe entreevoorziening, eventueel compleet met nieuwe postkasten. Daarnaast is het mogelijk om het systeem in bestaande situaties te integreren, desgewenst gecombineerd elektronische sleutels.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

BBK Ede bv
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES