Gezond bouwen en wonen

Leem is een van de oudste bouwmaterialen ter wereld. Door zijn specifieke eigenschappen kan leem weer rekenen op een hernieuwde belangstelling

Geplaatst door: Strikolith

Gezond bouwen, gezond wonen met Claytec leemproducten

Leem is een van de oudste bouwmaterialen ter wereld. Door zijn specifieke eigenschappen kan leem weer rekenen op een hernieuwde belangstelling en hebben de toepassingsmogelijkheden ervan de laatste jaren een enorme vlucht genomen.

In steeds meer overheidsgebouwen, scholen, wooncomplexen en andere nieuwbouw- en renovatieprojecten wordt voor de afbouw gekozen voor de leemproducten van Claytec. En niet voor niets: leem is milieuvriendelijk, duurzaam, makkelijk te verwerken en het heeft uitstekende isolerende en klimaatregulerende eigenschappen. In samenwerking met importeur EKO+ Bouwstoffen maakt Bofimex de producten van Claytec nu beschikbaar voor de Nederlandse markt.
Omdat passief bouwen tegenwoordig de norm is, wordt de kwaliteit van de gebruikte materialen steeds belangrijker. Volgens Emmanuel Laugs van EKO+ Bouwstoffen ligt hier de kracht van Claytec: “Leem draagt door zijn uitstekende vochtregulerende eigenschappen aantoonbaar bij aan een gezonder en prettiger binnenklimaat. Je merkt het direct wanneer je een ruimte binnenloopt waar de wanden en plafonds met leem gepleisterd zijn. De leem houdt de luchtvochtigheid constant en de luchtkwaliteit op peil, het maakt ruimtes aangenamer. Claytec vertaalt deze behoefte in hedendaagse bouwoplossingen.”

Een belangrijk voordeel is het gebruiksgemak, vertelt Richard Ceelen van Bofimex: “Claytec leempleisters worden volledig gebruiksklaar aangeleverd, zelf mengen is niet meer nodig. Door de gecontroleerde receptuur krijg je bovendien een gegarandeerd eindresultaat. De pleisters zijn hard, verzanden niet en hebben prima verwerkings-mogelijkheden tot zelfs tot oppervlaktegroep 1 of Q3 afwerkingsniveau.”

Claytec is als Europees marktleider op het gebied van leembouwstoffen continu bezig met het doorontwikkelen en perfectioneren van hun producten en productieprocessen. De pleisters voldoen sinds kort aan de DIN-norm 18947 voor leemmortels wat de constante en betrouwbare kwaliteit extra onderstreept. Ook zijn de materiaal-eigenschappen en de verwerkingsmethoden uitgebreid gedocumenteerd.

Niet in de laatste plaats is ook het milieu gebaat bij leempleisters. Leem is een cradle-to-cradle product en de leempleisters van Claytec zijn Nature Plus gecertificeerd. Bij de productie is relatief weinig energie nodig, het is herbruikbaar en het is volledig natuurlijk van samenstelling, dus eventuele restanten kan men bij wijze van spreken gewoon in de achtertuin gooien.
“En leem heeft karakter,” zegt Richard Ceelen. “Leempleisters hebben een hele verfijnde uitstraling. Het aanbod is breed en de kwaliteit hoog. Zo is de Yosima designstuc van Claytec kant en klaar verkrijgbaar in maar liefst 138 prachtige standaardkleuren en 1104 structuurvarianten. Het brede productgamma van Claytec geeft je de mogelijkheid om per toepassing voor een passend systeem te kiezen.

Bovendien is de kleur het materiaal zelf dus in tegenstelling tot alternatieven geheel zonder toevoeging van pigmenten of kleurstoffen tot stand gekomen. Tel de voordelen bij elkaar op en je begrijpt waarom we Claytec ook in Nederland aan willen bieden.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Bofimex / Strikolith Infocenter via het gratis telefoonnummer 0800 - 787 45 65 of kijkt u op www.bofimex.nl.

Bedrijvengids Geplaatst door
Strikolith

Strikolith

Lissenveld 9-13, 4940 AB  RAAMSDONKVEER

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.