Gerelateerde suggesties:

Kerst en brandgevaar.

Denk jij wel eens na over de brandveiligheid rond de kerstdagen in jouw complex?
LEES VERDER

Brandveiligheid met kerst.

In de tuincentra's zijn ze al weer druk in de weer om een gezellig kerstsfeer te creëren.

Die gezelligheid wil je ook thuis hebben. Zeker nu het al vroeg donker wordt.

brandveiligheid dts bouwkundig adviesMaar denk jij wel eens na over de brandveiligheid rond de kerstdagen in jouw complex?

Bijvoorbeeld bij het ophangen van versieringen, let je dan op brandbare materialen?

Let op met versieringen en de warmte van verlichting. Het staat zo gezellig een kerstboompje of kerststukje voor de deur of op de galerij. Maar het is echt noodzakelijk om vluchtroutes en nooduitgangen vrij te houden. Je moet er toch niet aan denken dat je bij brand en flinke rookontwikkeling struikelt over zaken die op de galerij of in de gangen staan.

Let bij het versieren van jouw complex dat er geen versiering over de noodverlichting hangt waardoor deze niet meer te zien is.

Plaats in algemene ruimtes of voor de deur nooit brandende kaarsjes in kerststukjes. Het beste is om kaarsen in kerststukjes helemaal niet aan te steken, ook niet in de woning. De gebruikte materiaal zijn vaak erg droog, en daarom erg brandbaar!

Denk ook goed na bij het kopen van een kerstboom. Een kunststof boom van niet makkelijk brandbaar materiaal zou het beste zijn, maar ik kan me goed voorstellen dat je graag een echte boom wil hebben. Zorg bij een echte boom dat deze voldoende water krijgt, omdat een uitgedroogde boom erg brandbaar is. Dit geldt ook voor kerststukjes.

kerst dts advies

 

Zorg verder dat de verlichting die je gebruikt altijd voorzien is van het KEMA keurmerk en gebruik je een verlengsnoer, rol deze dan helemaal af en zorg dat de bedrading niet beschadigd is.

Als laatste wil ik je nog wijzen op de gevaren bij het koken. Ga je gourmetten, fonduen of steengrillen? Doe dit dan niet met brandbare stoffen zoals spiritus of brandbare gassen. Gebruik liever alternatieven zoals pasta’s of gel-achtige materialen. Vermijd ook zoveel mogelijk het flamberen van gerechten.

Verder wens ik je heel veel plezier met het aanbrengen van een gezellige kerstsfeer in je woning en in het complex.

 

 

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

DTS Advies
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen