Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Vloerisolatie met schelp

01 januari 2018
De basis van gezond en energiezuinig, dus verantwoord wonen begint bij een droge warme vloer, dit is ontzettend belangrijk. Voor iedereen betekent dit een stukje comfort, een beter binnenklimaat en een stuk behoud. Maar dit is ook zeker belangrijk voor meer gevoelige mensen, mensen met cara of reuma. Zo'n gezonde basis van leven en wonen blijkt steeds maar weer pas echt goed te realiseren met een goede schelpenisolatie, een reeds eeuwenoud en beproefd middel. Wisselende grondwaterstanden en optrekkende kou vanuit de vloer, be?nvloeden het wooncomfort en de duurzaamheid van een gebouw. In veel kruipruimtes ligt een laag zand, maar juist door de capillaire werking hiervan wordt vocht omhooggezogen en wordt vochtige lucht de woning ingebracht. Isoschelp? is een zuiver en schoon pakket en is niet capillair, dus vocht wordt niet opgezogen (in tegenstelling tot zand, etc). Isoschelp? laat ook geen vochtige lucht door, ook niet als het pakket gedeeltelijk in het water ligt; de perfecte vloerisolatie.  
LEES VERDER

Product

Werking:

- Warmte-isolerend; een pakket schelpen is zo'n 75% stilstaande lucht, dus energiebesparend.
- Isoleert hygrisch, laat geen vochtige lucht door.
- Isoleert akoestisch, weert geluid.
- Lichtgewicht opvulmiddel bij verzakking.
- Keert gassen/stank/radon en kent zelf geen radonemissie.
- Voorkomt de vorming van zwam, schimmel, rotting, ongedierte etc.

Gezondheid:
- Isoschelp® heeft door onderzoek een hoge gezondheidsbeoordeling gekregen.
- Isoschelp® is een geheel natuurlijk en zuiver product, zonder chemische toevoegingen.
- Het werkt isolerend en ademt, in tegenstelling tot het moeten wonen in een "betonnen hok" of "plastic zak".
- Alle reacties van mensen met problemen met koude/vocht gevoeligheid, zijn positief met betrekking tot de verbeterde woon-/leefomstandigheden.
- Woonklimaat boven Isoschelp® is zuiver en gezond.

Voordelen:
- Echt blijvende werking, betrouwbaar ongeacht de omstandigheden.
- De goede werking reeds eeuwenlang bewezen.
- Een onkwetsbaar product, het zal niet gaan scheuren, verweken, loslaten, rotten, branden of water vasthouden.
- Door een droog en zuiver klimaat kunnen zwammen, schimmels, pissebedden, visvliegjes en ander ongedierte niet bestaan.
- Boven Isoschelp® behoeft niet te worden geventileerd en dat betekent altijd een warmere vloer, boven een pakket stilstaande zuivere lucht.
- Het gehele fundament en leidingwerk blijft droog en gaaf.
- Isoschelp® drijft niet en vormt een stabiel pakket isolatie.
- Isoschelp® tast het milieu niet aan bij gebruik en afbraak van een pand.
- Er is een oneindige aanwas van schelpen.
- Goedkoop in aanschaf, maar een keer aanbrengen, geen afschrijving, geen reparatie.  

Duurzaam bouwen

Energiebesparing, keuze van echt milieuvriendelijke materialen en hergebruik van grondstoffen voegen extra kwaliteit toe voor de opdrachtgevers. Isoschelp® geniet in meerdere opzichten de voorkeur bij duurzaam bouwen. Het geeft elk gebouw een eeuwig droog fundament.
Duurzaam bouwen zal moeten starten met een echt, ook in de praktijk, goed geïsoleerde en dan ook droge/warme vloeren, onafhankelijk van mogelijke vochtige omstandigheden.
Tevens zal dit isolatie-materiaal oneindig moeten zijn, en dus geen chemische behandeld aardolie-product, en ook onkwetsbaar
Isoschelp® voldoet aan alle kwalificaties voor duurzaam bouwen en zal ook, als enige, de woning eeuwig gaaf, droog, warmer en gezond houden. Het betekent zekerheid
Het product zorgt voor echte energiebesparing, zeker in de praktijk; zonder ooit zelf milieubelastend te zijn. Ook niet bij sloop.
Ook bij kruipruimte-loos bouwen kan Isoschelp® goed gebruikt worden, onder elke vloer, zeker ook hout. Gevolg; een prima binnenklimaat.

Kwalificaties
- TNO-Bouw maakte verschillende onderzoeks/kwalificatie rapporten, waarin de isolerende werking nog eens wordt onderschreven.
- Ingenieursbureau DHV-AIB maakte een levenscyclus Analyse (LCA), waarin de grote netto milieuwinst werd aangetoond.
- W/E adviseurs dubo te Gouda, maakte rapportage, waarin de combinatie Isoschelp® met houten vloeren wordt beschreven als een ijzersterke combinatie welke voldoet aan het bouwbesluit.
- SBR-referentiedetails Woningbouw, hier wordt bij vloerisolatie ook de aanbeveling van isoleren met schelpen aangegeven.
- IVAM Environmetal Research te Amsterdam beschrijft de betrouwbare en natuurlijke werking van schelpen onder woningen.
- SEV Stichting Experimentele Volkshuisvesting te Rotterdam gaf aan schelpisolatie milieuvoorkeur nummer 1.
- INTRON geeft aan schelpen in rapportage een goede milieubevordering.

Winning

Schelpen liggen in aangroeiende zeer dikke lagen/banken op de zeebodem.
De voorraad stroomschelpen is oneindig, omdat elk jaar weekdieren volop nieuwe schelpen maken. Alleen al in de Waddenzee bedraagt de aanwas zo’n 200.000 kubieke meter per jaar.
Bij de winning wordt ervoor gezorgd dat het eco-systeem in tact blijft. In overleg met Rijkswaterstaat worden vooraf winplaatsen en hoeveelheden bepaald. Zo wordt ervoor gezorgd, dat er geen uitputting van de voorraad schelpen plaats vindt.
De schelpen worden per schip opgezogen en letterlijk opgevist uit de Noordzee, Waddenzee en Zeeuwse wateren. Aan boord worden ze al gezeefd en gewassen. Aan land worden ze nogmaals gezeefd en daarna gewassen met zoet water.
Over land worden de schelpen per containerauto vervoerd en met behulp van lucht rechtstreeks in de kruipruimte geblazen.
Isoschelp® is qua winning en toepassing een natuurlijk, duurzaam en milieuvriendelijk product.

Meer informatie?? bezoek ook eens onze website

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Isoschelp BV
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES