Kostenefficiënt systeem

Lamikon heeft productie- en onderhoudssystemen voor houten gevel-elementen, zoals kozijnen en ramen. Deze systemen baseren zich daarbij op een simpel principe: droog hout rot niet.  

Geplaatst door: Lamikon

Kwaliteit is risicobeheersing

Lamikon kent drie systemen voor duurzaamheid in houten gevelelementen:

- Lamikonplan en Lamikon Woodstone voor onderhoud van bestaande houten gevelelementen;
- LamikonLongLife complete houten gevelelementen voor nieuwbouw en renovatie. Lamikon werkt uitsluitend met systeemhouders (gecertificeerde timmerfabrieken en onderhoudsbedrijven).

De hoge kwaliteitseisen die Lamikon stelt aan productie en onderhoud staan beschreven in een nationale beoordelingsrichtlijn. En daarmee vallen de prestaties van de Lamikon-systemen onder het KOMO procescertificaat BRL 5026 (Instandhouden van houten gevelelementen).

Met behulp van dit certificaat kunnen zowel opdrachtgever als opdrachtnemer de risico's beperken ten aanzien van budgetzekerheid, houtrot, verfgebreken en functionaliteit. De BRL 5026 sluit naadloos aan op de BRL 0801 (Houten gevelelementen).

Wie produceert en onderhoudt?

Een landelijk netwerk van ruim 40 gespecialiseerde en gecertificeerde timmerfabrieken en onderhoudsbedrijven, produceert en onderhoudt houten gevelelementen volgens de unieke Lamikon-systemen.
Dit netwerk van Lamikon-systeemhouders, mooi verspreid over heel Nederland, is een organisatie die alle aspecten rondom houten gevelelementen (productie, plaatsing, monitoren, inspectie, inventarisatie, herstel en kwaliteitsverbetering) beheerst.

Lamikonplan herstelt de vochthuishouding van het hout. Een onderhoudssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor herstel, maar ook ingezet kan worden voor preventie. Het heeft zich in de afgelopen 25 jaar bewezen als een betrouwbaar systeem dat de oorzaak aanpakt en geen symptoom-bestrijder is.

Het Lamikon Woodstone-systeem voorziet in een duurzame bekleding van de bestaande houten gevelelementen. Er ontstaat een ventilerende laag tussen de bekleding en het hout. Dat hout krijgt z'n oorspronkelijke vochtwaarde weer terug en daarmee ook z'n draagkracht. Het is dus niet nodig om al het hout te vervangen. Dit systeem is in alle kleuren uit te voeren.

De LamikonLongLife complete houten gevelelementen maken houten gevelelementen tot de meest complete, duurzame, fraaie, gebruiksvriendelijke en kosteneffici�nte keus. Een kozijn of raam van Lamikon ziet er over 15 jaar nog perfect uit. Weer en wind hebben er geen vat op gekregen. En indringers trouwens ook niet, want LamikonLonglife is, naast de TNO testrapporten, het KOMO procescertificaat en het FSC keurmerk ook nog eens voorzien van het Politiekeurmerk.

Informatie
Lamikon heeft een handige top-tien samengesteld van de belangrijkste oorzaken van verfgebreken en houtrotschade. Op verzoek sturen wij u die graag toe. Meer informatie over Lamikon en haar systeemhouders kunt u ook vinden op de website www.lamikon.nl.

Impressie

  

  

Bedrijvengids Geplaatst door
Lamikon

Lamikon

Bramenberg 8, 3755 BX  Eemnes

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.