Markies zonwering

Een markies is een uniek type zonwering met een traditionele uitstraling.

Markies zonwering

De klassieke markies beschikt over een halfronde vorm en gesloten zijkanten, waarmee het zonlicht van opzij compleet wordt opgevangen. Markiezen zorgen daarom voor een optimale zonbescherming. Deze bijzondere zonneschermen worden bediend met een nylon ophaalkoord of met behulp van een geheel elektrische bediening. Vanwege het klassieke karakter wordt een markies beschouwd als een mooie raamdecoratie voor iedere type woning. Markiezen zijn verkrijgbaar in verschillen modellen en uitvoeringen. Het frame en de kap van deze buitenzonwering bestaat doorgaans uit hout, kunststof of aluminium. Het kwalitatieve frame van het zonnescherm is met een doek bedekt, waarmee een romantische uitstraling wordt gecreëerd. Een uitgebreide keuze aan zonneschermdoeken maakt het mogelijk om, met behulp van markiezen, een huis of winkel zowel een traditioneel als een modern aanzicht te geven.

Stijlvolle zonwering

Met een stijlvolle en sfeervolle markies zonwering wordt het karakter van een woning aanzienlijk versterkt. Kwalitatieve markiezen sieren de gevels van een particuliere woning, winkel, restaurant, boetiek, of hotel. Het type doek, het patroon en de kleur zijn uiteraard ook van invloed op de uitstraling van de markies. De traditionele markies wordt voornamelijk gemaakt van hout. Markiezen zijn ook beschikbaar met een aluminium frame om minimale onderhoud en duurzaamheid te kunnen garanderen. Deze uiterst windvaste buitenzonwering is eenvoudig te monteren, evenals in het najaar te demonteren om de markies in uitstekende staat te houden en een lange levensduur te waarborgen.

Markies modellen

Markiezen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en uitvoeringen. Doorgaans wordt gekozen voor een standaard model. Voor een optimale doorloophoogte kan er tevens gekozen voor een pet model of een klap model. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende markiezen.
Standaard model
Het standaard model markies is op bijna elke gevel toepasbaar. Bij dit model is de uitval gelijk aan de hoogte van de markies. Bij alle standaard modellen is het mogelijk om een specifiek patroon en kleur te kiezen. De standaard markiezen zijn uitermate geschikt voor ramen, waarbij een lage doorloophoogte geen problemen oplevert.
Klap model
Het klap model is uitermate geschikt voor een terras of etalage. Zowel het patroon, de kleur en het geraamte kan geheel naar eigen smaak samengesteld worden. Dit type markies zorgt voor een betere doorloophoogte, doordat de uitval standaard 50 centimeter groter is dan de werkhoogte.
Pet model
Het pet model markies zorgt voor een optimale doorloophoogte. De pet modellen zijn daarom ook ideaal voor een winkel, boetiek of etalage. Dit model zonwering wordt daarom ook wel een boetiekmarkies genoemd. Alle kleuren, patronen en doekkeuze van het pet model markies worden compleet naar wens samengesteld.

Bedrijvengids Geplaatst door
Koninklijke Metaalunie Romazo Branchevereniging

Koninklijke Metaalunie Romazo Branchevereniging

Einsteinbaan 1, 3430 GA  Nieuwegein

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.