rolluiken

Rolluiken onderscheiden zich van andere typen zonwering vanwege de unieke eigenschappen en de optimale bescherming die met een rolluik wordt geboden.

De unieke eigenschappen van rolluiken

Naast zonwering zorgt een rolluik namelijk ook voor uitstekende isolatie, volledige verduistering, bescherming tegen geluidsoverlast en beveiliging tegen inbraak. Door gebruik te maken van rolluiken wordt ook de privacy van de gebruiker gewaarborgd. Rolluiken worden daarom ook beschouwd als een uiterst functionele en betrouwbare zonwering. De sterk isolerende eigenschap van dit type zonwering zorgt tevens voor een optimale bescherming tegen oververhitting. Rolluiken beschikken daarnaast ook over een warmte-isolerend vermogen.

Functionaliteit van een rolluik

Een rolluik zorgt voor een optimale bescherming, privacy en veiligheid. In de zomermaanden fungeert een gesloten rolluik als zonnescherm en creëert daarmee een gezond en optimaal binnenklimaat. Gedurende de wintermaanden wordt de warmte juist binnen gehouden. Zowel particulieren als bedrijven maken daarom ook gebruik van deze unieke zonweringen. Een kantoorpand is uiteraard ook gebaat bij functionele buitenzonwering. Ook in horecagelegenheden wordt met behulp van rolluiken optimaal comfort aan de gasten geboden. Functionele rolluiken zijn daarnaast bijvoorbeeld ook onmisbaar voor ziekenhuizen.

soorten rolluiken

Een rolluik wordt geleverd in verschillende kleuren, maten en uitvoeringen. De buitenzonweringen zijn beschikbaar in een gesloten of opengewerkte uitvoering. Daarnaast kan er gekozen worden voor een standaard rolluik of een mini rolluik. Mini rolluiken beschikken over een kleine omkasting en worden doorgaans gebruikt bij woningen of kleine panden. Dit kleine type zonwering wordt geleverd met een kast dat tot 28 procent kleiner is dan de kast van een standaard rolluik. Alle rolluiken zijn daarnaast beschikbaar met een handbediening of elektrische bediening. Elektrische rolluiken worden standaard uitgevoerd met een draaischakelaar. Ook een draadloze bediening behoort tot de mogelijkheden. Door middel van het toevoegen van een tijdschakelaar worden de rolluiken op een vooraf ingesteld tijdstip geopend of gesloten. Bij lange afwezigheid is deze optie ideaal om inbrekers te weren, door de indruk te wekken dat er iemand in de woning aanwezig is. Daarnaast zijn er ook geperforeerde rolluiken beschikbaar. Dit type rolluik biedt een goede doorkijk, evenals een optimale bescherming van een pand tegen vandalisme en inbraak.

Rolluik onderdelen

Rolluiken worden vervaardigd uit aluminium, staal of kunststof. De zonwering bestaat uit profielen die in elkaar schuiven, waardoor een gesloten geheel ontstaat. Bij het sluiten of openen van een rolluik kan de mate van lichtinval en inkijk worden afgesteld. Het combineren van een rolluik met een hor of screen behoort tevens tot de mogelijkheden. Het gebruik van een rolluik brengt vele voordelen met zich mee. Naast het waarborgen van privacy, een inbraakpreventieve functie, maximaal isolerende eigenschappen, het creëren van optimale verduistering en effectieve geluidsisolatie, zorgt een rolluik ook voor een aanzienlijke energiebesparing. Deze functionele zonweringen zorgen voor het reduceren van warmte tot maximaal 95 procent en een verbetering van de isolatie tot 27 procent. Het gebruik van rolluiken kan uiteindelijk een energiebesparing tot 30 procent opleveren.

Bedrijvengids Geplaatst door
Koninklijke Metaalunie Romazo Branchevereniging

Koninklijke Metaalunie Romazo Branchevereniging

Einsteinbaan 1, 3430 GA  Nieuwegein

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.