terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is uiterst geschikt voor een terras of een specifiek tuingedeelte en beschermt optimaal tegen, zon, wind en regen.

Terrasoverkapping

Deze vorm van zonwering biedt ook in het najaar of in de winter uitkomst, waardoor het buitenseizoen aanzienlijk kan worden verlengd. De terras overkapping, ook wel bekend als veranda overkapping, is namelijk geschikt voor zowel het weren van hitte als het behoud van warmte. Terrasoverkappingen worden daarom ook beschouwd als een verlengstuk van het woongedeelte. De constructie van een terras overkapping bestaat doorgaans uit aluminium of hout. Met behulp van polycarbonaat platen, glas of een waterdicht zonnescherm doek wordt het dak voor de terrasoverkapping gemaakt.

Vele soorten terrasoverkappingen

Een terrasoverkapping draagt bij aan het verhogen van het buitengenot door maximale bescherming te bieden tegen regen, hagel, sneeuw, wind en zonlicht. Voor het realiseren van een optimale bescherming kan een keuze worden gemaakt uit verschillende soorten terrasoverkappingen. Voor de constructie van de terrasoverkapping wordt veelal gebruik gemaakt van hout, aluminium of kunststof. Een houten terrasoverkapping zorgt voor een karakteristieke en natuurlijke uitstraling, maar vereist daarnaast ook regelmatig onderhoud. Aluminium materialen hebben een langere levensduur en het voordeel dat het materiaal niet kan roesten of rotten. Aluminium terrasoverkappingen zijn daarom ook duurzaam en grotendeels onderhoudsvrij. Bij het toepassen van aluminium is het gebruik van grote onderdelen benodigd om een sterke constructie te kunnen realiseren. Dit heeft uiteraard ook effect op de uitstraling van de terras overkapping.
Bij de toepassing van Polycarbonaatplaten - goedkoper dan glas - moet u wel weten dat Polycarbonaat een bepaalde eigenschap heeft, namelijk condensvorming. U kunt daar later geen bezwaar tegen indienen bij de dealer.

Het dak van een veranda overkapping kan worden bedekt met glas, polycarbonaat of een zonnescherm doek. Door gebruik te maken van glasmateriaal wordt een gevoel van ruimte gecreëerd. Een glazen terrasoverkapping bestaat uit veiligheidsglas dat in sommige gevallen ook als verandazonwering dient. Polycarbonaat is daarentegen lichter, maar uitermate sterk materiaal. Net zoals een glazen overkapping biedt deze kunststof terrasoverkapping bescherming tegen UV-straling. Polycarbonaat is echter wel krasgevoelig en kan na verloop van tijd verkleuren. Met een terrasoverkapping doek kan het dak van de overkapping geheel geopend of gesloten worden. In gesloten vorm kan het zonnescherm doek het terrasgedeelte enigszins verdonkeren. Een terrasoverkapping doek vereist daarnaast ook enige onderhoud.

Extra opties voor terrasoverkappingen

Voor een optimale bescherming wordt de optie geboden om een kunststof of glazen terrasoverkapping te voorzien van een buitenzonwering met een handmatig of elektrisch bediening. Ook het toevoegen van flexibele glaswanden zorgt voor extra warmte en comfort. Daarnaast wordt met behulp van terrasverwarming en terrasverlichting een optimaal klimaat en buitengenot gecreëerd.

Vergunning

De afmetingen van de terrasoverkapping en de locatie van de overkapping bepalen grotendeels of een bouwvergunning vereist is voor het plaatsen van een terras overkapping. Voor een relatief kleine terrasoverkapping zonder dekplaten is het doorgaans niet vereist om een bouwvergunning aan te vragen. In andere gevallen kan een vergunning benodigd zijn. Via het Omgevingsloket online, of via de gemeente is het mogelijk om een vergunningscheck te doen voor een terrasoverkapping.

Bedrijvengids Geplaatst door
Koninklijke Metaalunie Romazo Branchevereniging

Koninklijke Metaalunie Romazo Branchevereniging

Einsteinbaan 1, 3430 GA  Nieuwegein

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.