Zonneschermen

Voor optimaal gemak en zonbescherming in de tuin of op een terras, biedt een functionele knikarmscherm uitkomst.

Terraszonwering met een knikarmscherm

Voor optimaal gemak en zonbescherming in de tuin of op een terras, biedt een functionele knikarmscherm uitkomst. Knikarmschermen zorgen voor een vrije doorloop op bijvoorbeeld een terras, veranda, balkon, of boven openslaande deuren. Een knikarmscherm staat daarom ook wel bekend als een terrasscherm, terraszonwering of horizontale zonwering. Knikarmschermen worden intensief gebruikt om effectieve zonwering te realiseren. Knikarm zonneschermen zijn tevens in staat om een woning te beschermen tegen oververhitting door invallend zonlicht. Hierdoor blijft een aangenaam binnenklimaat behouden. Het zonneschermdoek kan met behulp van armen worden uitgevouwen, om zodoende optimale bescherming te kunnen bieden. Bij het intrekken van het zonnescherm doek worden de armen weer onder de zonwering opgevouwen. Het doek kan worden opgerold in een open systeem, of worden opgeborgen in een semi-cassette of in een cassette. Moderne knikarmschermen beschikken doorgaans over een volledig cassettesysteem en afdekkappen voor een mooie uitstraling. Deze uiterst populaire vorm van zonwering is beschikbaar in diverse maten en uitvoeringen.

Techniek van knikarmschermen

Knikarmschermen beschikken over een open kast, een semi-cassette of een volledig afgesloten cassettesysteem. Een cassette knikarmscherm zorgt voor een optimale bescherming van het zonneschermdoek. De behuizing is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig aluminium, waardoor de knikarmschermen uitermate sterk en duurzaam zijn. Over het algemeen is het mogelijk om een knikarmscherm zowel aan de gevel als aan het plafond te monteren. Alle overige materialen, zoals de moeren en bouten zijn tevens van roestvast staal. Het zonnescherm doek van een knikarmscherm is gemaakt van acryl of polyester. Het doek kan bestaan uit één geheel of aan elkaar genaaide delen.

Knikarmscherm uitvoeringen

Knikarmschermen zijn beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen. Er kan gekozen worden voor een tweebuis of een driebuis uitvoering. Een tweebuis knikarmscherm beschikt over een arm aan beide uiteinden van het scherm. Bij een driebuis uitvoering bevindt zich ook een arm in het midden van het scherm. Hierdoor is een driebuis knikarmscherm een uiterst stabiele zonwering, ook wanneer er gebruik wordt gemaakt van een breder zonneschermdoek.

Automatische zonwering met een knikarmscherm

Knikarmschermen beschikken standaard over een handmatige bediening, maar dit type zonwering is ook leverbaar met een volledig elektrische bediening. Voor een optimale beleving kunnen elektrische knikarmschermen gecombineerd worden met een afstandsbediening. Het knikarmscherm is daarnaast ook beschikbaar met een zon en windautomaat. Aan de hand van de weersomstandigheden wordt het zonnescherm met behulp van het systeem automatisch afgesteld. Knikarmschermen kunnen ook uitgevoerd worden met onder andere halogeenverlichting en terrasverwarming, om ook gedurende de avonden een optimaal buitengenot te kunnen bieden.
Bent u benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden van een knikarmscherm? Bezoek dan de pagina over terrasschermen voor een indruk van de verschillende soorten knikarmschermen.

Een knikarmscherm heeft een warme uitstraling

Wanneer je op het terras plaats neemt en onder de knikarmschermen zit, dan straalt een warme en knusse sfeer uit. Door het gebruik van een knikarmscherm wordt er een vrije doorloop gecreëerd. Wat natuurlijk ook weer ruimte geeft, zodat het tuinmeubilair en gerust onder kan staan. De knikarmschermen creëert tevens een schaduwrijke plek. Het voordeel hiervan is dat het ook een overdadige hitte tegenhoudt. Door de ruime assortimenten die er zijn, is voor een ieder met een klein of groot budget mogelijk om knikarmschermen te bestellen.

Bedrijvengids Geplaatst door
Koninklijke Metaalunie Romazo Branchevereniging

Koninklijke Metaalunie Romazo Branchevereniging

Einsteinbaan 1, 3430 GA  Nieuwegein

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.