Kwaliteitscertificaat

ROMAZO is de branchevereniging voor de rolluiken, markiezen en zonweringbedrijven in Nederland. De bedrijven leveren zonwering, rolluiken en raamdecoratie.

Romazo zonwering

Daarnaast kent ieder bedrijf een eigen specialisatie. Elke ROMAZO-zonweringdealer heeft een aantal goed opgeleide vakmensen in dienst die u deskundig adviseren en uw aankoop uiterst vakkundig installeren. De branchevereniging ROMAZO, verplicht haar leden hun medewerkers erkende opleidingen te laten volgen voordat zij daadwerkelijk aan de slag mogen. Anders zou ROMAZO zichzelf lelijk in de vingers snijden gezien het ROMAZO kwaliteitscertificaat dat u bij elke aankoop krijgt. Twee jaar garantie op goed werkende, door uw dealer ge?nstalleerde materialen, inclusief elektrische gedeelten, zal u en de leden van uw Vereniging van Eigenaren beslist als muziek in de oren klinken.

 

Wie bij het woord 'zonwering' denkt aan ouderwetse oranje markiezen, doet zichzelf schromelijk tekort. Zonwering omvat een geheel nieuwe wereld van mogelijkheden om uw interieur en exterieur sfeer en een eigen stijl te geven. Er is een duidelijk onderscheid tussen binnen- en buitenzonwering. Al dienen beide hetzelfde doel -zonlicht, warmte en voor uw interieur schadelijke uv-straling buiten houden- toch hebben ze geheel eigen kwaliteiten. Transparante binnenzonwering zoals silhouette of luminette bijvoorbeeld heeft een heel andere functie en andere kwaliteiten dan een windvast uitvalscherm of een klassiek ogende markies.

 

Comfortverhoging
De gerichte inzet van zonwering geeft mede een antwoord op de hedendaagse eisen op het gebied van comfort zowel thuis als op de werkplek. Optimale inzet van daglicht en beperking van lichtinval bij gebruik van beeldschermen zijn toepassingen die zorgen voor verlaging van verwarmingskosten, beperking van het gebruik van kunstlicht en een aangename verblijfsomgeving.

 

Energiebesparing
Energie besparen, kan soms verrassend eenvoudig zijn. Zonder dat die besparingen ten koste hoeven te gaan van het comfort. Integendeel. Want door slim gebruik te maken van zonwering, is al snel 10% energiebesparing mogelijk. Terwijl tegelijkertijd het verblijf in een woonhuis, appartementengebouw of kantoor alleen maar prettiger en aangenamer wordt.
Slimme toepassing van zonwering vormt één van de minst bekende en begrepen manieren om energie te besparen in gebouwen. En dat is jammer, want gebouwen zijn goed voor maar liefst 40% van onze totale energieverbruik. Juist hier vallen dus forse besparingen te realiseren. Met alle voordelen voor het milieu, in de vorm van een lagere CO2-uitstoot, één voor uw budget. Belangrijke feiten. Zéker als u bedenkt dat de energiekosten zullen blijven stijgen. En vanaf 1 januari 2008 is een Energielabel voor gebouwen verplicht  Met zonwering kunt de energieprestatie stevig verbeteren. Aan zonwering wordt bij menig project veel te weinig aandacht besteed. Terwijl een goed doordachte zonwering minstens zo belangrijk is als het vaak veel duurdere glas. Sterker nog, daar kan juist op bespaard worden door het zonweringssyteem te ontwerpen als integraal onderdeel van de gevel.

 

Architectonische vrijheid
Zonwering helpt de nadelen van het gebruik van steeds grotere glasoppervlakten te compenseren. En voegt een dynamische component toe aan glas. Dat biedt mooie kansen bij het ontwerpen van een gebouw, maar is ook energiebewust.
's Zomers wordt ongewenste warmte buiten gehouden, zodat er minder gekoeld hoeft te worden. In de winter wordt overdag de zoninval juist zoveel mogelijk benut, terwijl 's nachts het warmteverlies wordt gereduceerd.
Kortom: het energieverbruik neemt dankzij zonwering af, terwijl het comfort toeneemt. Slim gebruik van zonwering draagt dus ook nog eens bij aan een hogere productiviteit en een betere gezondheid.

 

Soorten
Of het nu gaat om buitenzonwering zoals markiezen, zonneluifels, buitenjaloezieën, uitvalschermen, screens, markisolets, buitenjaloezieën en minirolluiken (twee maal vermeld) of om binnenzonwering zoals plissé-, rol- paneel-, lamel- of vouwgordijnen, horizontale jaloezieën, horizontale en verticale lamellen met vitrage, de ROMAZO-zonweringdealer kan u er alles over vertellen. En laten zien, want in de ROMAZO showrooms vindt u binnen- en buitenzonwering, in alle kleuren, maten, materialen en uitvoeringen. De ROMAZO-dealer demonstreert graag wat de voordelen zijn van elk type. Wie op zoek is naar binnenzonwering, ziet een wereld voor zich opengaan.

Bedrijvengids Geplaatst door
Koninklijke Metaalunie Romazo Branchevereniging

Koninklijke Metaalunie Romazo Branchevereniging

Einsteinbaan 1, 3430 GA  Nieuwegein

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.