Besparen bij onderhoud?

Maak gebruik van het verlaagde Btw-tarief voor renovatie en onderhoud!

Geplaatst door: DTS Advies

Wil jij geld besparen?

 

Is het complex/de woning waar je woont ouder dan 2 jaar? Dan kan dit artikel interessant zijn. Vooral als er plannen zijn voor renovatie of onderhoud.

Op 13 februari 2013 heeft het kabinet en de coalitiepartijen namelijk overeenstemming bereikt over de aanpak van de problemen op de woningmarkt, door een pakket aan maatregelen vast te stellen. Een van deze maatregelen is het verlaagde btw-tarief op arbeidskosten van 21% naar 6% bij renovatie en herstel van complex/woning.

                                                                  percentage

 

Dit verlaagde btw-tarief is ingegaan op 1 maart 2013 en zou van toepassing zijn tot eind 2014. Er is besloten om dit te verlengen tot 1 juli 2015. Dit is goed nieuws!

Het verlaagde tarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden die in en aan een complex/woning worden verricht zoals; het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Let op! Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de te gebruiken materialen.

Laat degene die renovatie- of onderhoudswerkzaamheden uit komt voeren dus altijd een offerte ( later ook de factuur) splitsen in arbeid en materiaal. Het moment waarop de dienst wordt afgerond, is bepalend of het verlaagde tarief van toepassing is. Werkzaamheden dienen dus afgerond te zijn voor 1 juli 2015.

Om te bepalen welke werkzaamheden nu wel en welke niet onder het verlaagde btw-tarief vallen verwijs ik je naar een bijlage bij het besluit BLKB/1013/305 (verlaagd btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen). Hier vind je een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden. 

http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/documenten-en-publicaties/besluiten/2013/02/28/blkb2013-305-omzetbelasting-verlaagd-btw-tarief-op-arbeidskosten-bij-renovatie-en-herstel-van-woningen.html

Samengevat: heb je plannen voor renovatie- of onderhoudswerkzaamheden? Laat deze dan uitvoeren vóór 1 juli 2015. Tot deze datum kun je gebruik maken van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten.

Bedrijvengids Geplaatst door
DTS Advies

DTS Advies

Cypruslaan 374, 3059 XA  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.