..........
shadow_fix

Duurzaam ondernemen

De overheid stimuleert ondernemers om duurzaam te investeren. Op 30 december 2014 is de Milieulijst 2015 gepubliceerd in de Staatscourant.

Duurzaam ondernemen met fiscaal voordeel in 2015

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stimuleert met deze regelingen milieuvriendelijke investeringen. Wilt u meer weten wat er binnen bepaalde sectoren mogelijk is? Kijk op de pagina Duurzaam ondernemen.

Met de MIA kunt u profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil biedt u de mogelijkheid om 75 procent van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

Milieulijst
Op 30 december 2014 is de nieuwe Milieulijst 2015 gepubliceerd in de Staatscourant. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om te investeren in de meest milieuvriendelijke oplossingen mét fiscaal voordeel? Kijk dan op de Milieulijst van 2015. Op deze lijst staan circa 300 investeringen die échte milieuwinst opleveren. Met de zoekfunctie zoeken in de Energielijst en Milieulijst 2014 kunt u zoeken naar milieuvriendelijke en energiezuinige technieken met fiscaal voordeel. U kunt zoeken op (meerdere) trefwoorden, branches en codes.

Aanvragen
Wees op tijd met het aanvragen van MIAVamil: binnen 3 maanden na het geven van de opdracht (schriftelijk of mondeling). U kunt MIA en/of Vamil aanvragen via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Vraag hiervoor op tijd eHerkenning aan. Meer informatie over het aanvragen van de regelingen vindt u in het stappenplan aanvragen MIAVamil.

Uw milieuvriendelijke investering op de Milieulijst
Gaat u niet zelf investeren? Maar heeft u een vernieuwende milieuvriendelijke techniek ontwikkeld die u graag op de markt wilt brengen? Dan kunt u een voorstel indienen om uw product op te nemen op de volgende Milieulijst.

Fiscale vragen? Ga naar de Belastingdienst
Heeft u vragen over de meldingstermijn, de fiscale toepassing van MIA en Vamil, desinvesteringsbijtelling? Wit u weten wanneer een bedrijfsmiddel als tweedehands wordt aangemerkt? Heeft u andere fiscale vragen? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon voor Ondernemers, telefoonnummer 0800 0543. Kies voor de optie 'ondernemersvraag' (optie 2) en vervolgens de optie 'inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting' (optie 2). Geef daarbij aan dat u een fiscale vraag heeft over de MIAVamil. Of ga naar de website van de Belastingdienst.

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
 • Duurzaam? Ja graag!

  bouwtechniek

  Duurzaam leven en wonen, dat willen we eigenlijk allemaal wel. Maar hoe doe je dat? Simpel, door op een aantal keurmerken te letten.

 • Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk

  energie

  Verbouwen is aantrekkelijker geworden door financiƫle steun van de overheid voor energiebesparing. Een bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

 • Kredietcrisis en VvE

  financieel

  In hoeverre raakt de kredietcrisis u als lid van een VvE? Is het spaargeld van de VvE veilig en wie is aansprakelijk als de bank waar het spaargeld is ondergebracht failliet gaat?

 • Onderhoudsvoorzieningen verplicht

  financieel

  Register accountant Groot gaat deze keer in op de per 1 mei jl. verplichte onderhoudsreserve.

 • Verenigingen van Eigenaren inschrijven in Handelsregister

  bestuur

  Op 1 juli 2008 is de nieuwe Handelsregisterwet in werking getreden. Daarin is bepaald dat vanaf heden alle ondernemingen, verenigingen, maatschappen en rechtspersonen moeten worden ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam