Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Duurzaam ondernemen

01 februari 2018
De overheid stimuleert ondernemers om duurzaam te investeren. Op 30 december 2014 is de Milieulijst 2015 gepubliceerd in de Staatscourant.
LEES VERDER

Duurzaam ondernemen met fiscaal voordeel in 2015

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stimuleert met deze regelingen milieuvriendelijke investeringen. Wilt u meer weten wat er binnen bepaalde sectoren mogelijk is? Kijk op de pagina Duurzaam ondernemen.

Met de MIA kunt u profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil biedt u de mogelijkheid om 75 procent van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

Milieulijst
Op 30 december 2014 is de nieuwe Milieulijst 2015 gepubliceerd in de Staatscourant. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om te investeren in de meest milieuvriendelijke oplossingen mét fiscaal voordeel? Kijk dan op de Milieulijst van 2015. Op deze lijst staan circa 300 investeringen die échte milieuwinst opleveren. Met de zoekfunctie zoeken in de Energielijst en Milieulijst 2014 kunt u zoeken naar milieuvriendelijke en energiezuinige technieken met fiscaal voordeel. U kunt zoeken op (meerdere) trefwoorden, branches en codes.

Aanvragen
Wees op tijd met het aanvragen van MIAVamil: binnen 3 maanden na het geven van de opdracht (schriftelijk of mondeling). U kunt MIA en/of Vamil aanvragen via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Vraag hiervoor op tijd eHerkenning aan. Meer informatie over het aanvragen van de regelingen vindt u in het stappenplan aanvragen MIAVamil.

Uw milieuvriendelijke investering op de Milieulijst
Gaat u niet zelf investeren? Maar heeft u een vernieuwende milieuvriendelijke techniek ontwikkeld die u graag op de markt wilt brengen? Dan kunt u een voorstel indienen om uw product op te nemen op de volgende Milieulijst.

Fiscale vragen? Ga naar de Belastingdienst
Heeft u vragen over de meldingstermijn, de fiscale toepassing van MIA en Vamil, desinvesteringsbijtelling? Wit u weten wanneer een bedrijfsmiddel als tweedehands wordt aangemerkt? Heeft u andere fiscale vragen? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon voor Ondernemers, telefoonnummer 0800 0543. Kies voor de optie 'ondernemersvraag' (optie 2) en vervolgens de optie 'inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting' (optie 2). Geef daarbij aan dat u een fiscale vraag heeft over de MIAVamil. Of ga naar de website van de Belastingdienst.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Appartement en Eigenaar
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES