Onderhoudsadvies waarom?

Heb jij een appartement? Zorg dan gezamenlijk voor goed onderhoud van het complex!

Geplaatst door: DTS Advies

Een goed advies bespaart de VvE veel tijd en geld!

 

Goed onderhoud is goed voor de waarde van het complex en de appartementen. Lekkage, houtrot, betonrot, scheurvorming… laat het niet zo ver komen. Op tijd uitgevoerd onderhoud voorkomt veel ellende en onnodig hoge kosten.

Maak een reservefonds waaruit alle reparatiekosten betaalt kunnen worden. Een vast bedrag per maand houd de VvE financieel gezond. Reserveren is beter. Wie wil een groot bedrag in één keer betalen? Niemand toch!

Een VvE heeft de taak om het onderhoud van het complex te optimaliseren en te besparen op onderhoudskosten voor alle eigenaren. Dit is vaak lastig te realiseren als je geen bouwkundige achtergrond hebt en de werkzaamheden vaak naast je normale werk moet uitvoeren.

Om te kunnen bepalen hoeveel geld er maandelijks gereserveerd moet worden is het fijn om te weten welke werkzaamheden tegen welke kosten er de komende jaren uitgevoerd moeten worden zoals reparatie of vervanging van: schilderwerk, dakbedekking, lift, cv-installatie enz. Hierbij gaat het vaak om hoge kosten.

onderhoudsadvies

Een bouwkundig adviesbureau kan een meerjarenonderhoudsplanning (mjop), ook wel meerjaren-onderhoudsbegroting (mjob) genoemd, opstellen. Hierin staan de onderhoudskosten die de VvE voor de komende 10 of 15 jaar kan verwachten (bij nieuwbouw is een 20 of 30 jarige planning gebruikelijk). Zo kan er bepaald worden wat er maandelijks gereserveerd moet worden en worden onverwachte verassingen van hoge onderhoudskosten tot een minimum beperkt.

Het is verstandig om deze mjop/mjob jaarlijks te laten controleren en indien nodig bij te stellen. Misschien hoeft het dak nog niet vervangen te worden of is alleen het schilderwerk aan de voorzijde van het complex noodzakelijk. Dit kan een VvE enorm veel kosten schelen en het reservefonds kan verder groeien.

Is de begroting voor het komende jaar gecontroleerd en moeten er zaken vervangen of hersteld worden, vraag dan minimaal 3 offertes aan. Ook dit kan begeleid en gecontroleerd worden door een bouwkundig adviesbureau. Zo weet je zeker dat alle benodigde werkzaamheden in de offerte zijn opgenomen en er 3 offertes uitgebracht worden met dezelfde inhoud voor een juiste vergelijking.

Samengevat:

De VvE kan een bouwkundig adviesbureau inschakelen voor:

• Het opstellen van een meerjarenonderhoudsplanning/begroting.

• Het opstellen van werkomschrijvingen en controleren van bestekken.

• Het controleren van bouwkundige offertes.

• Het geven van advies op het gebied van duurzaamheid om kosten te besparen.

• Het toezicht houden, begeleiding en controleren van de uitvoering en oplevering van onderhoudswerkzaamheden.

• Het uitvoeren van bouwkundige inspecties.

 

Laat u gericht en praktisch informeren en bijstaan.

Zo bespaart een goed advies de VvE veel tijd en geld.

Bedrijvengids Geplaatst door
DTS Advies

DTS Advies

Cypruslaan 374, 3059 XA  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.